29 Mart 2024, Cuma
15.10.2021 04:30

Fethiye ve Göcek’te yaz daha devam ediyor

Geçen hafta sonunu Fethiye ve Göcek sahillerinde geçirme fırsatı buldum. Deneyimlediğim yerleri de sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Mevsimin sonu olmasına rağmen, bu bölge için yaz devam ediyor. Tüm kıyılar neredeyse dolu. Tekneciler için bağlanabilecekleri kaya bulmak bile yarışa dönüşmüş durumda. Tabii bu kalabalığın bir nedeni de, ülkemizden çıkan bir marka olan Numarine’nin 20’inci yaşı dolayısıyla verdiği davetti. Marka, lüks yat katogorisinde, uluslararası bir başarıya ulaşmış halde. Dünya pazarında bir Türk markasının, üstelik de çok eski ve güçlü markalarla rekabet ederken bu saygınlığa ulaşması oldukça gurur verici. Ömer Malaz’ın firması şu ana kadar 152 yat üretmiş. İlk sattıkları da son sattıkları da Yazz Collective’de verdikleri davette demirlemişti. Teknelerin yaklaşık 80 adedi yurt dışından alıcı bulmuş. Haklı olarak çok büyük bir katılımla başarılarını doyasıya kutladılar. Firma sahibinin, Ömer Malaz’ın benim mahalle arkadaşım olması da beni, daha da mutlu etti.

Onno
Onno

Onno / Bedri Rahmi Koyu

Onno bir tekne restoranı olarak tanımlanabilir. Göcek koylarının en güzellerinden birinde, orijinal adı ile Taşyaka, şimdiki adı ile Bedri Rahmi koyunda. Yeşille mavinin birleştiği, hatta yürüme yolundan yukarı çıkarsanız Likya kalıntılarının bulunduğu bir coğrafyada. Buraya bir Akdeniz ve Ege mutfağı karışımı denilebilir. Kahvaltı dahil 3 öğün yemek yiyebileceğiniz bir mekan. Ben gündüzünün ayrı, gece ortamının da ayrı güzel olduğu kanaatindeyim. Gece yakılan fenerler, önündeki müthiş deniz, mumlar ve ateşlerle ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Oldukça zengin bir menüsü var. Ki ben genelde bu tip yerlerden uzak dururum. Ancak burası endişelerimi boşa çıkarttı. Mümkün olduğunca yöresel ve taze malzeme kullanıyorlar. Nefis bir odun fırınları ve çok iyi bir hamur ustaları var. Yediğim pizza çok iyi bir İtalyan lokantası kıvamındaydı. İncecik ve çıtırdı. Başlangıçlardan, patlıcanlı ve tahinli kese yoğurdu, başka yerde bulamayacağınız cinsten. Ben Jumbo karides ızgara da yeme fırsatı buldum, o da tam kıvamında pişirilmiş, hafif diri ve kömür ızgarası tadını almıştı. Yiyen arkadaşlarım ızgara kokoreç de tavsiye ediyorlar. Pizzalardan favorim ise Alaçatı enginarlı ve karidesli olandı. Mekanın kuzu tandırı meşhur. Odun ateşinde ağır ağır pişiyor. Geleneksel olarak domatesli pilav, salata ve cacık ile servis ediyorlar. Şarap kavları da hiç beklemediğim kadar zengin. Çok farklı ve iyi ithal şaraplar bulmak mümkün. Zaten müşterilerinin büyük bir kısmı yabancı tekneciler.
Özcan Restaurant
Özcan Restaurant

Özcan Restaurant

Göcek klasiklerinin başında gelen yerlerden. Yıllardır çok fazla değişmeyen ekibiyle hizmet vermeye devam ediyor. Ben özellikle balık lokantalarında, eğer daha önceden bilgi sahibi değilsem, en kalabalık olanını seçerim. Çünkü daha taze malzemeyle hazırlanan mezeler ve balıklar için önemli bir işarettir. Burası da Göcek için öyle. Her daim, özellikle sezonda çok kalabalık. Klasik bir Ege balıkçısı gibi dekore edilmiş. Abartısız, hafif salaş ama temiz. Oldukça zengin bir meze dolabı var. Yediğimiz ıspanak kökü, çok taze malzemelerle hazırlanan ve iştah açan kütür kütür salatası çok lezzetiydi. Mevsimi olmamasına rağmen enginar da çok lezzetiydi. Fransız fasulyesi ile yaptıkları salata ve yine körpe ıspanak gerçekten başarılı. Çok lezzetli bir zeytinyağı kullanıyorlar ve sosta harika bir denge tutturmuşlar. Ara sıcak olarak Norveç ıstakozu olarak da bilinen  ama yörede çıkan scampi’yi denedik. İyi pişirilmezse ziyan olabilecek bu ürün mükemmel pişirilmişti. Balık seçerken mutfak ekibine danışmanızda fayda var. Harika bir lagos önerdiler. Çok taze ve lezzetliydi. Belli ki ekip ızgarada büyük balık pişirme konusunda uzmanlaşmış. Kurumadan, bol suyuyla masaya geldi. Yemeden önce güzel zeytinyağları ile lezzetlendirmenizi öneririm. Mekanın şarap kavının çok zengin olduğunu söyleyemem. Ancak beklentilerinizi çok yüksek tutmazsanız, memnun kalacağınızı düşünüyorum

Mezegi

Mezegi, değişik bir deneyim oldu diyebilirim. Daha önce rastlamamıştım, marka bir sürat botuyla teknelere meze servisi yapıyor. Önce şüpheyle yaklaşmış olsam da ürünlerin tadına baktığımda gayet başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Öncelikle gayet hijyenik. Ağzı sıkıca kapatılmış cam kavanozlar içinde küçük porsiyonlarda hazırlanmış mezeler. Tam bir aile işletmesi, tamamen günlük ve az miktarda hazırlanıp kavanozlara yerleştiriyorlarmış. Teknecilere sunulan pratik ve hayatı kolaylaştıran bu hizmeti sevdim açıkçası. Üstelik deniz börülcesi, kendi usullerinde hazırladıkları kısır, yaprak sarma da çoğu lokantaya göre gayet lezzetliydi.