28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.04.2023 22:41 | Son Güncelleme: 29.04.2023 23:37

Apple çalışanlarını ofise dönmeye zorluyor

Apple kendi içinde ofise dönüp dönmemeyi tartışıyor. Bazı Apple çalışanları, Tim Cook'un ofise geri dönme girişimine karşı çıkarken bu tutumu "aptalca" ve "Apple'a yakışmayan" bir hareket olarak değerlendiriyor
Apple çalışanlarını ofise dönmeye zorluyor

Bazı Apple çalışanları, CEO Tim Cook'un daha önce şirket için çok önemli olduğunu söylediği ofise dönüş hamlesinden memnun değil. iPhone üreticisi Mart ayında çalışanlarına e-posta göndererek haftada en az üç gün işe gitmeyenler hakkında işlem yapmakla tehdit etti.

Kendilerine "Apple Together" adını veren bir grup çalışan, şirketin planlarına karşı çıktı ve personelin evden "olağanüstü işler" yapabileceklerini gösterdiklerini savunan bir Twitter dilekçesi paylaştı.

Tim Cook'tan hibrit çalışma mesajı

 

Cook, geçen yaz şirket çalışanlarına gönderdiği bir notta, "bu revize edilmiş çerçeve, kültürümüz için çok önemli olan yüz yüze işbirliğini korurken, esnek çalışma yeteneğimizi geliştirecek" dedi.

Ancak Apple Together'ın web sitesinde yayınlanan açık bir mektupta sendika "esnek çalışma" talep ediyor. Mektup 1250'den fazla kişi tarafından imzalandı.

Bazı çalışanlar da politikalardan duydukları mutsuzluğu dile getirmek için küresel sendikanın web sitesini kullandı.

Apple'ın ofise dönüş politikasından dolayı işi bıraktı

LinkedIn profiline göre şirketten ayrılan bir çalışan, ayrılmasının ana nedeninin Apple'ın ofise dönüş politikası olduğunu söyledi ve şu sözleri kaydetti:

"Apple işbirliğine dayalı bir ortam yaratmayı seviyor, dolayısıyla bu açık kat konseptleri de öyle. SW Austin'den işe gidip gelirken ve benim gibi telefonda konuşan çok sayıda insanı duyarken gerçekten zorlanıyordum. Evde daha rahat ve daha üretkendim"

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişi, Apple'ın ofise dönüş politikasını iş birliği yapmanın ve "yaratıcı sürtüşme" yaratmanın daha iyi bir yolu olarak tanıttığını, ancak "bunun küresel olarak dağıtılmış çoğu ekip için saçmalık olduğunu" söyledi.

Apple'a yakışmayan bir açıklama

İşten ayrılan Apple çalışanı, şirketin her zaman bu şekilde çalıştığına dair açıklamasının "hem aptalca hem de Apple'a yakışmayan bir açıklama" olduğunu söyledi ve "Bu yeniliğin tam tersi ve bence çoğu uzaktan çalışma savunucusu da bunu böyle görüyor. Günün yarısı ya da daha fazlası zaten sanal konferanslarda geçiyor" diye ekledi.

Insider tarafından görülen e-postanın bir kopyasına göre Apple, çalışanlarına 28 Nisan'da sona erecek olan hibrit çalışma hakkındaki görüşlerini soran bir anket gönderdi.