07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.02.2024 22:19 | Son Güncelleme: 06.02.2024 22:29

Apple Vision Pro'nun şifresini unutanın çilesi büyük olacak

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Apple, merakla beklenen teknolojik başlığı Vision Pro'yu satışa sundu. Ancak ilk günden bu başlıklarla ilgili önemli bir sorun ortaya çıktı. Vision Pro'ya konulan şifrenin unutulması halinde kullanıcıların mağazaya gitmesi gerekecek
Apple Vision Pro'nun şifresini unutanın çilesi büyük olacak

Apple Vision Pro'nuzun parolasını unutmanız halinde sıfırlama işlemi için bir Apple mağazasına geri götürmek zorunda kalabilirsiniz. Bloomberg'in haberine göre, Apple'ın merakla beklenen karma gerçeklik başlığını geçtiğimiz Cuma günü piyasaya sürmesinden bu yana, bazı kullanıcılar Vision Pro'larına birçok kez yanlış şifre girdikten sonra kilitlenmeleri durumunda ne yapacaklarını öğrenmek için Apple destek birimine ulaştı.

Sıfırlamak için mağazaya gitmek şart

Apple'ın destek ekibinin yanıtı ise şu oldu: Vision Pro'yu Apple mağazalarındaki destek ekibine getirin. Böylece kulaklık silinebilir ve sıfırlanabilir.

Bir Vision Pro kullanıcısı, piyasaya sürüldüğü gün bir Apple tartışma forumunda "Bu sabah belirlediğimi düşündüğüm şifreyi birçok kez girmeye çalıştım ancak şu anda bir saatliğine şifre girmeme bloke koyuldu" diye yazdı ve sonrasında "Giriş şifresi unutulduğunda Vision Pro'yu sıfırlamak için bir yöntem var mı?" sözlerini kaydetti.

Apple kullanıcılarını bilgilendirmedi

Parolalarını unutan kullanıcılar, Apple destek ekibinin sorunu nasıl çözeceğini bilmediğine dikkat çekti. Bazıları bir Apple temsilcisiyle konuşmak için bir ila bir buçuk saat arasında beklediklerini yazdı.

Vision Pro sahibi olduğunu iddia eden bir kişi geçen Cuma günü Reddit'te "Apple desteği aradım ve nasıl sıfırlayacağımı bilmiyorlar. Bilen biri olup olmadığını görmek için benim adıma yerel bir mağazayı arıyorlar" diye yazdı.

Forumlara göre, bir dizi görüşme sonrasında Apple ile temasa geçen temsilciler, kullanıcıların kulaklıklarını Apple mağazasına getirmelerini önerdi.

Güncelleme bu sorunu çözer mi?

Apple, gelecekteki bir yazılım güncellemesinin Vision Pro kullanıcılarının şifrelerini kendi başlarına sıfırlamalarına izin verip vermeyeceği noktasında herhangi bir açıklama yapmadı.

Bloomberg'e göre Apple Vision Pro müşterileri, cihazın kilidini açmak için kullanıcının gözünü tarayan bir özellik olan Optic ID'yi ve kulaklığın kendi Apple Music uygulamasını kurmakta zorlandıktan sonra Apple'ın destek ekibiyle de iletişime geçiyor.

Vision Pro ile ilgili bu sorunlar, Apple'ın gösterişli çıkışından bu yana gün ışığına çıkan ilk sorunlar gibi görünüyor.

Vision Pro ile ilgili ilk izlenimler ise oldukça farkı ve biraz da karışık. Mağazada kulaklığın demosunu yapan bazı teknoloji meraklıları, sürükleyici eğlence gibi uzamsal bilgi işlem yetenekleri karşısında 'şok' olduklarını söyledi. Bazıları ise kulaklığın çok ağır olduğundan ve uzun süre takmanın eziyet olabileceğinden dert yandı.

Ocak ayı ortasında ön siparişler açıldığında yaklaşık 200 bin Vision Pro kulaklık satıldığı açıklanmıştı.