03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.03.2023 18:42 | Son Güncelleme: 26.03.2023 19:04

Elon Musk, Twitter çalışanlarına 20 milyar dolar değerinde hisse senedi teklif etti

Twitter CEO’su Elon Musk, şirket çalışanlarına 20 milyar dolar değerinde yeni hisse senedi teklif etti. Musk çalışanlara gönderdiği e-postada, alınan kararların Twitter'ın iflas etmemesini sağlamak için gerekli olduğunu söyledi
Elon Musk, Twitter çalışanlarına 20 milyar dolar değerinde hisse senedi teklif etti

Twitter CEO'su Elon Musk, şirket çalışanlarına, geçen yıl Twitter'ı satın aldığı 44 milyar dolarlık fiyatın yarısından daha az olan yaklaşık 20 milyar dolar değerinde hisse senedi teklifinde bulundu. Wall Street Journal'ın haberine göre alınan bu karar Musk'ın şirketi devralmasından bu yana Twitter'ın karşılaştığı zorlukların bir işareti.

Birçok büyük reklamveren platformda harcama yapmayı bırakarak Twitter'ın ana gelir kaynağını zora soktu, ancak şirket reklamverenleri geri kazanmak için çalışıyor. Ayrıca Elon Musk’ın çalışanlara gönderdiği e-postaya göre alınan bu radikal değişikliklerin kısmen Twitter'ın iflas etmemesini sağlamak için gerekli olduğunu ifadesi yer alıyor.

Musk'ın Twitter'ı devralmasına destek veren ortak yatırımcılardan biri olan Fidelity, kamuya açık dosyalara göre kasım ayında Twitter'daki hisselerini yüzde 56 oranında azalttı. E-postada ayrıca, şirketin yaklaşık bir yıl sonra, çalışanların öz sermayelerinin bir kısmını nakde çevirebilecekleri bir likidite etkinliği sunmayı planladığı belirtiliyor.

Musk'ın geçen yıl Twitter'ı çalkantılı bir şekilde satın almasından bu yana çalışanların karşılaştığı pek çok sorudan biri de maaşlar oldu. Eski çalışanlara göre, Twitter genellikle çalışanların tazminatlarının bir parçası olarak birkaç yıl içinde hak edilen hisse senedi hibeleri sunuyordu. Hisse senedine dayalı ücretlendirme pek çok teknoloji şirketinde yetenekleri çekmenin popüler bir yolu haline geldi.