02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.08.2023 22:43 | Son Güncelleme: 04.08.2023 22:53

Google çalışanlarını ofise getirebilmek için kendi otelinde konaklama teklifi yaptı

Google, daha fazla hibrit çalışanı ofise çekmenin bir yolunu bulduğunu düşünüyor: Evden ayrılmaları gerektiğinde işe gidip gelmelerini ortadan kaldırmak. Şirket, bunu sağlamak için Bay View kampüsündeki otelde gecelik 99 dolara çalışanların konaklamasına imkan verecek
Google çalışanlarını ofise getirebilmek için kendi otelinde konaklama teklifi yaptı

Google'ın çalışanlarına sunduğu bu yeni teklif hibrit çalışmaya geçişe katkı sağlamayı amaçlıyor. Çalışanlar teorik olarak hem ofisin hem de bir evin avantajlarına sahip olabilirken, uzağa seyahat etmek zorunda kalmayacaklar.

Ancak çalışanların otel konaklamalarını kendilerinin ödemek zorunda olması büyük bir dezavantajı da beraberinde getiriyor. Teklifi kabul etmek için gereken aylık maaş yaklaşık 3 bin dolar olmalı ve dahası daire kiraları ile aynı çizgide olmasa ve tam hizmet içerse de, yine de önemli bir indirim olmadan işte yaşamak için ödeme yapmak her çalışana cazip gelmeyebilir.

Google ekip üyeleri ya kendilerine ait bir evden vazgeçmek ya da fiilen iki ev için kira ödemek zorunda kalabilir. Otel teklifi de yalnızca reklamla ilgili ekiplere ev sahipliği yapan Bay View'da çalışan kişiler için gerçekten yararlı. Hala eski kampüste çalışmak zorunda olanlar bu imkandan yararlanamıyor.

Google'ın ofiste çalışma mücadelesi

Otel teklifi, Google'ın geri dönmesini istediği uzaktan çalışanlar üzerindeki baskıyı artırmasıyla ortaya çıktı. Teknoloji devi, 2022 yılında bazı çalışanlarını ofislerine geri döndürmeye başladı ve etkilenen kişiler için haftada üç gün çalışma zorunluluğu getirdi. Ancak bazıları, yüz yüze çalışmanın yüksek yaşam maliyetlerine yol açtığını ve üretkenliği azalttığını savunarak bu olasılığa karşı çıktı. Ancak Google yılmadı ve bu Haziran ayında performans değerlendirmelerinde ofiste bulunma durumunu da dikkate almaya başladı.