29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.06.2023 10:45 | Son Güncelleme: 13.06.2023 11:07

Twitter'a neden katıldığını açıkladı: Yeni CEO Linda Yaccarino'ya papağan eleştirisi

Twitter'ın yeni CEO'su platforma neden katıldığını dün hesabından yaptığı bir paylaşımla açıkladı. Ancak Linda Yaccarino'nun açıklamalarının Elon Musk'ın, platformu almasından bu yana kullandığı ifadelerin bir kopyası olması dikkat çekti. CEO, ABD medyasında papağan olmakla eleştirildi
Twitter'a neden katıldığını açıkladı: Yeni CEO Linda Yaccarino'ya papağan eleştirisi

Twitter'da Elon Musk'ın yerine CEO olarak göreve başlayan Linda Yaccarino, neden platforma katıldığını açıkladı. Görevdeki birinci haftasını dolduran Yaccarino, Musk'ın CEO'luk koltuğunda oturduğu süre boyunca sıkça kullandığı sözcükleri tekrarlardı. 59 yaşındaki CEO, açıklaması nedeniyle ABD medyasında papağan olarak nitelendirildi. 

Yaccarino Twitter'dan yaptığı açıklamaya Musk'ın diğer alanlardaki çalışmalarının kendisine ilham verdiğini söyleyerek başladı. Yaccarino, "Elon uzay araştırmalarının ve elektrikli araçların dönüşüme ihtiyacı olduğunu biliyordu, o da bunu yaptı" dedi. Ayrıca Musk'ın Twitter için yaptığı küresel şehir meydanı benzetmesini kullanarak benzer bir dönüşüme ihtiyaç duyduğunun açık olduğunu ekledi. Twitter'ın dünyanın en doğru gerçek zamanlı bilgi kaynağı ve iletişim için küresel bir şehir meydanı olma misyonunda olduğunu belirten CEO, Musk'ın ifade özgürlüğüne izin verme takıntısını yansıtarak insanların fikirlerini söyleme özgürlüğüne sahip olması gerektiğini de vurguladı.

Eleştirilerden bahsetmedi

Yaccarino, Musk'ın platformu devraldığından bu yana aşırı sağcıları desteklemekle suçlanmasına, seçmenleri ABD 2022 ara seçimlerinde Cumhuriyetçi adayları desteklemeye teşvik etmesine ve Twitter'ı yönetme yaklaşımını eleştiren gazetecilerin hesaplarını askıya almasına rağmen Twitter'ın koridorların ötesine ulaşma fırsatına sahip olduğunu söyledi. New York Times'ın teknoloji muhabirinin aktardığına göre, Yaccarino Pazartesi günü yaptığı açıklamalarda bu eleştirilerden hiç bahsetmedi ve şirket genelindeki ilk e-posta mesajı olarak Twitter çalışanlarına da açıklamalarını gönderdi.

Musk, Ekim 2022'de Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı ve hemen üst düzey yöneticileri işten çıkarmaya ve personel sayısını azaltmaya başladı. Musk'ın uzun zamandır önceliği olduğunu belirttiği platformda ifade özgürlüğünü genişletme çabasıyla, içerik denetimini elden geçirdi ve daha önce Twitter'da hesapları kapatılan kişilerin engelini kaldırdı. CNN'in haberine göre Musk'ın değişiklikleri şirketleri, reklamverenleri ve yüksek profilli kullanıcıları kızdırdı ve Ocak ayı sonunda Twitter'ın en büyük reklamverenlerinin yarısından fazlası platforma ilan vermeyi bıraktı. Daha önce NBCUniversal'da reklam müdürü olan Yaccarino'nun Musk'ın yerine geçeceğinin açıklanmasının ardından, Yaccarino'nun işe alınmasının kısmen platformu terk eden gergin reklamverenleri yatıştırmak için olduğu yönünde spekülasyonlar başladı.

Yeni CEO yönetiminin ilk hamlesi

Yaccarino yönetimindeki ilk büyük hamle hafta sonu duyuruldu: Twitter, içerik üreticilerine yanıtlarında gösterilen reklamlar için ödeme yapmaya başlayacak. Musk'ın tweet'ine göre, yalnızca mavi tiki bulunan içerik oluşturucuların uygun olması ve yalnızca doğrulanmış kullanıcılara sunulan reklamların gelir olarak sayılması gibi şartlar var. Finansmanın ilk dilimi 5 milyon dolar olacak ancak şu ana kadar hangi gönderilerin ya da hangi kullanıcıların reklam ödemesi için uygun olacağı belli değil. Bu yeni modelden elde edilebilecek artan gelir, Musk'ın her şeyin uygulaması diyerek nitelendirdiği Twitter'ın X olarak yeni kimliğine geçmesine yardımcı olacaktır.