28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.08.2023 13:03 | Son Güncelleme: 21.08.2023 13:25

Wall Street Journal yazdı: Threads'in web sürümü bu hafta yayınlanacak

Meta'nın X'e rakip olarak çıkardığı mikroblog uygulaması Threads, web sürümünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Instagram CEO'su Adam Mosseri, sürümün hazır olur olmaz yayınlanacağını belirtse de Wall Street Journal'a konuşan kaynaklar bu hafta yayınlanacağını söyledi
Wall Street Journal yazdı: Threads'in web sürümü bu hafta yayınlanacak

Meta Platforms bu hafta başında mikroblog uygulaması Threads'in web versiyonunu piyasaya sürmeyi planlıyor. Elon Musk'ın X'ine rakip olan uygulamanın masaüstü versiyonu, kullanıcıların Threads için aradıkları uzun bir özellik listesinin başında yer alıyor. Metin öncelikli sosyal medya uygulaması, Meta'nın Temmuz ayı başında piyasaya sürülmesiyle birlikte büyük bir başarı elde etme yolunda ilerleyen uygulamanın kullanımı son haftalarda azaldı. Kullanıcılar web üzerinde belirli Threads gönderilerini görebiliyorlar ancak uygulama çoğunlukla cep telefonlarına yönelik olduğu için erişim sınırlı.

Instagram CEO'su Adam Mosseri Instagram profilinden yaptığı açıklamada Threads'in web versiyonunun yakında kullanıma sunulacağını ve Meta'da dahili olarak test edilmeye başlandığını söyledi. Mosseri paylaşımında, "Şu anda biraz hatalı, henüz bunu istemezsiniz. Hazır olur olmaz herkesle paylaşacağız" ifadelerini kullandı. Wall Street Journal'a konuşan Meta'ya yakın kaynaklar, lansman planı henüz kesin olmamasına rağmen sürümün bu hafta başında piyasaya sürüleceğini söyledi.

Popülerliği kısa sürdü

Meta, daha önce Twitter olarak bilinen X'e alternatif olarak artan ilgiden yararlanmak için Threads'i piyasaya sürmekte acele etti. Threads, beş gün içinde 100 milyon indirme sayısına ulaşan en hızlı uygulama oldu. Erken başarıya rağmen, uygulamanın kullanımı hızla düştü ve birçok kullanıcı, hizmetin tam bir web sürümü de dahil olmak üzere önemli eksik özelliklerden bahsetti. Meta, geçtiğimiz haftalarda hesaplar için gönderi bildirimleri ayarlama ve gönderileri akışta kronolojik olarak görüntüleme gibi bir dizi yeni özelliği kullanıma sundu. 

Geçirilen süre yüzde 85 azaldı

Perşembe günü Threads, Wall Street Journal'ın devlet destekli medya hesaplarının hizmette yüz binlerce takipçisi olduğunu ve ABD Başkanı Joe Biden'ı bir mağazada demansla ilgili kitapları incelerken gösteren sahte bir videonun yayınlanmasını yazmasından yaklaşık üç hafta sonra, devlet kontrolündeki medya kuruluşlarına özel etiketler göstermeye başladı.

Dijital veri ve analiz firması SimilarWeb'in yeni verilerine göre Threads uygulamasında geçirilen süre, kullanıma sunulmasından bir ay sonra yüzde 85 oranında azaldı. Threads'in zirve yaptığı dönemde, lansmandan birkaç gün sonra dünya çapında yaklaşık 50 milyon günlük aktif kullanıcısı vardı. Firma Pazar günü yaptığı açıklamada, bu sayının o zamandan beri 10 milyonun altına düştüğünü söyledi.

"X'e karşı önemli bir avantaj olacak"

Insider Intelligence'a göre X Corp'un aylık yaklaşık 363,7 milyon aktif kullanıcısı varç. X, halka açık bir şirket olarak son üç aylık kazançlarını bildirdiği Temmuz 2022'de 237,8 milyon günlük aktif kullanıcısı olduğunu iddia etti. Birçok sosyal medya uzmanı, Threads'in web versiyonunun Meta için platformu internet üzerinden tanıtmak açısından faydalı olacağını söyledi. Daha önce Instagram'da küresel marka pazarlama lideri olan ve hala Meta'daki insanlarla bağlarını sürdüren Sam Saliba, "Threads'in web tabanlı bir sürümü, X ile devam eden rekabetinde Meta için önemli bir avantaj olacaktır" dedi. 

Threads'in web versiyonunun yanı sıra, Meta CEO'su Mark Zuckerberg bu ayın başlarında Threads'te, şirketin mikroblog uygulaması için bir kaç hafta içinde geliştirilmiş bir arama özelliği başlatmayı planladığını paylaştı. Şu anda Threads kullanıcıları başkalarının profillerini arayabiliyor ancak anahtar kelimeleri kullanarak gönderileri arayamıyorlar. Mosseri Cuma günü bu konuyu yineleyerek Instagram'ın Threads için bir hashtag özelliği geliştirmeye çalışmadığını çünkü bunun yerine aramaya odaklandıklarını söyledi. Mosseri, "Web'te, aramaya çok daha fazla odaklandık, ki bence hashtag'lerin ihtiyaçlarının çoğunu karşılayabilir" dedi.