SpaceX'in ABD ordusu ve istihbarat ajansları için gökyüzüne yolladığı uydular genellikle devlet sırrı olarak kabul ediliyor ve yalnızca şirketin özel güvenlik yetkilerine sahip seçkin çalışanlarıyla paylaşılıyor. Şirketin kurucusu ve CEO'su Elon Musk ise bu listede yer almıyor.
Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere göre, SpaceX son yıllarda ulusal güvenlik kurumlarıyla bağlarını derinleştirirken, şirketin avukatları üst düzey yöneticilere Musk için SpaceX'in dahil olduğu hassas programlarla ilgili ayrıntılara erişim sağlayacak daha yüksek bir güvenlik izni istememelerini tavsiye etti. Bu kişilere göre bunun nedeni, Musk'ın daha önce The Wall Street Journal tarafından bildirilen yabancı uyruklu kişilerle temasları ve uyuşturucu kullanımı hakkında hükümetin sorularını yanıtlamak zorunda kalacak olmasıydı. Söz konusu kişiler, şirket içi tartışmalarda avukatların ve yöneticilerin, Musk'ın düzenli olarak görüştüğü yabancı yetkililere istemeden de olsa sırlarını ifşa edebileceği senaryoları ortaya attıklarını söyledi. The Journal ekim ayında Musk'ın 2022'nin sonlarından bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile düzenli temas halinde olduğunu bildirmişti.
Musk'ın şu anki düşük profilli izni alması bile 2018 yılında bir podcast'te yasaklı madde kullanması nedeniyle yıllar aldı. SpaceX'in ulusal güvenlik işi o dönemde hızla büyüyordu. Bir kaynağa göre, SpaceX avukatları Musk için daha yüksek bir güvenlik izni istemenin risklerini analiz etmeye, Journal'ın haberinden sonra başladı. Avukatlar ve yöneticiler, SpaceX'in daha yüksek bir güvenlik izni istemesi halinde Musk'ın geri çevrilme ya da daha kötüsü sahip olduğu çok izni kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacağı sonucuna vardılar.
Başkan seçilen Donald Trump'ın Musk'ı Hükümet Verimliliği Departmanı'na (DOGE) ataması nedeniyle bu endişeler yersiz hale gelebilir. Zira DOGE, Musk'a gizli bilgilere geniş erişim yetkisi verecek. Başkan olarak Trump, devlet sırlarına erişim izni verme yetkisine sahip olacak ve güvenlik gerekliliklerinden feragat edebilecek.