17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.04.2022 14:49 | Son Güncelleme: 25.04.2022 15:14

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin: Ukrayna için elimizden geleni yapacağız

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kiev ziyareti sonrası yaptığı açıklamada Rusya'nın savaştaki hedefleri açısından başarısız olduğunu söyledi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise Ukrayna'nın hedefine ulaşması için ABD'nin elinden geleni yapacağını duyurdu
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin: Ukrayna için elimizden geleni yapacağız

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile dün yaptığı görüşmenin ardından, Polonya'da basın toplantısı düzenledi. Rusya'nın Doğu Donbas bölgesine odaklanmak için Kiev'in etrafından ve Ukrayna'nın kuzeyinden birliklerini geri çektiğini hatırlatan Blinken, Rusların savaş hedefleri açısından başarısız olduğunu söyledi. Blinken, "Rusya, başarısız oluyor, Ukrayna ise başarıyor" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın başlıca amacının Ukrayna'ya tamamen boyun eğdirmek ve egemenliğini elinden almak olduğunu dile getiren Blinken, "Bu başarısız oldu" değerlendirmesinde bulundu.

'Zelenskiy kazanma zihniyetine sahip'

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ise Zelenskiy’nin Rusya'ya karşı verdiği mücadeleyi kazanmaya kararlı olduğunu söyledi ve ekledi: Ukrayna'nın hedefine ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Austin, "Zelenskiy kazanma zihniyetine sahip ve biz de onların kazanmalarına yardım etmek isteyen düşünce yapısına sahibiz" dedi.

Rusya'nın Donbas'ın doğu endüstriyel merkezine odaklanmak için ormanlık kuzey bölgelerinden çekildiğini aktaran Austin, Ukrayna'da savaşın doğasının değiştiğinin altını çizdi.

"İlk adım inanmaktır"

Austin, bununla birlikte ülkenin askeri ihtiyaçlarının da değiştiğini ve Zelenskiy’nin daha fazla tank, top ve diğer mühimmatlara odaklandığını kaydetti. Austin, "Kazanmanın ilk adımı, kazanılabileceğine inanmaktır" şeklinde konuşarak, doğru ekipmana, desteğe sahip olunduğu takdirde Ukrayna'nın kazanılabileceğine inandığını söyledi.

 

Kaynak: AA