26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.01.2023 14:13 | Son Güncelleme: 23.01.2023 14:28

ABD'de sokaklar karıştı: Polis aracı ateşe verildi

Atlanta sokakları Polis Şehrine Dur gösterileri yüzünden karıştı. Protestocular bir polis aracını ateşe verdi ve bazı binaları tahrip etti. Belediye Başkanı Andre Dickens şiddete başvuranlar için "Sizi bulacağız ve tutuklayacağız" dedi.
ABD'de sokaklar karıştı: Polis aracı ateşe verildi

Atlanta Polis Departmanı'nın orman arazisi içine 90 milyon dolarlık eğitim tesisi kurmasını protesto eden 26 yaşındaki Manuel Teran'ın yakın mesafeden polis kurşunuyla vurularak öldürülmesi şehri karıştırdı. Hem tesise karşı çıkan hem de arkadaşlarının öldürülmesine tepki gösteren aktivistler Polis Şehrine Dur gösterisi düzenledi. Ancak işler kontrolden çıktı; bir polis arabası ateşe verildi, binalar tahrip edildi.

Aktivistler saha eğitimin için orman içine polis köyü kurulmasına karşı çıkıyor.

Atlanda Polis Şefi Darin Schierbaum olaylarda kimsenin yaralanmadığını, üç bina ve bir polis aracının hasar gördüğünü söyledi.

6 kişinin tutuklandığını belirten Schierbaum "Camları kırmanın ve yangın çıkarmanın protesto olmadığını söylemek için bilim insanı ya da avukat olmaya gerek yok. Bu terörizmdir. Olaylara karışanlar buna göre suçlanacaklar" dedi.

Atlanda Belediye Başkanı Andre Dickens ise gözaltına alınan protestocuların üzerinden göstericilerin üzerindeki patlayıcı maddeler bulunduğunu söyledi. Barışçıl protestolara itirazları olmadığına dikkat çeken Dickens, şiddete başvuranları ile net şekilde uyardı: Sizi bulacağız ve tutuklayacağız.