09 Ekim 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.06.2022 22:18 | Son Güncelleme: 18.06.2022 22:31

Amazon bu yılki Prime Day tarihlerini duyurdu

Pandemi nedeniyle iki yıldır Temmuz ayında yapılamayan Amazon Prime Day indirimleri bu yıl 12-13 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek
Amazon bu yılki Prime Day tarihlerini duyurdu

Kasım ayında gerçekleşecek olan Black Friday ve Cyber Monday öncesi Amazon bu yılki Prime Day indirimlerinin tarihlerini açıkladı. Perakende devi bu yıl Prime Day’in 12-13 Temmuz arasında gerçekleşeceğini ve çok satan elektronik cihazlardan mutfak aletlerine kadar birçok üründe çeşitli fırsatlar sunacağını duyurdu. 

12 Temmuz’a kadar hangi üründe ne kadar indirim yapılacağı bilinmeyecek. Ancak bu tip kampanyalardan sadece Amazon Prime üyeleri yararlanabiliyor.

Amazon Prime Day nedir?

Amazon Prime Day, 2015 Temmuz ayında şirketin 20. yıldönümünü kutlamayı amaçlayan bir günlük satış etkinliği olarak başladı. O zamandan beri, Amazon'un tüm ürün kategorilerinde büyük indirimler sunduğu iki günlük bir kampanyaya dönüştü. 48 saatlik fırsatlara ek olarak bazı ürünlerde yıldırım fırsatı adı verilen kısa süreli indirimler de uygulanıyor. 

Prime Day 2022, 12 Temmuz'da gece 12’de başlayacak ve 13 Temmuz 23.59’a kadar devam edecek. Prime Day pandemi nedeniyle 2020’de Ekim ayında ve 2021’de de Haziran’da yapılmıştı. Bu pandemiden sonra gerçek zamanında yapılan ilk etkinlik olacak. 

Prime Day gerçekten bir fırsat mı?

Bu ne alacağınıza göre değişiyor. Prime Day genellikle Amazon cihazları, robot elektrikli süpürgeler, kulaklıklar ve mutfak aletleri gibi ürünlerde büyük indirimler sunuyor. Ve bu ürünlerin çoğunda Black Friday ya da Cyber Monday gibi indirim günlerinden daha fazla indirim yapılıyor.  Ayrıca Amazon’dan yapılan basın açıklamasına göre Prime Day öncesi 21 Haziran’da da erken fırsatlar başlayacak. 

(Kaynak: Forbes)