23 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.12.2022 16:11 | Son Güncelleme: 19.12.2022 16:56

Arjantin'den kutlama tweet'i atan Putin'e Ukrayna mesajı

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in Dünya Kupası zaferini kutlamak için attığı tweet'e cevap olarak Ukrayna işgalini kastederek dünyanın birlik ve barışa ihtiyacı var dedi
Arjantin'den kutlama tweet'i atan Putin'e Ukrayna mesajı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Vladimir Putin'in Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez'i ülkenin Milli Takımı'nın Dünya Kupası finalinde Fransa'yı penaltı atışlarında 4-2 yenmesi dolayısıyla içtenlikle kutladığını ilettiği bir tweet attı. Ancak Fernanez bu tweet'e beklenmeyen bir yanıt verdi.

Arjantin Devlet Başkanı attığı tweet'te Arjantin'i dünyadaki pek çok insanla birleştiren sevincin Rusya'nın Ukrayna'yı işgali için de örnek teşkil etmesi gerektiğini ve dünyanın birlik, beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Arjantin, Putin'in bu yılın Şubat ayında işgal ettiği Ukrayna'dan askerlerini çekmesi çağrısında bulunan az sayıdaki Latin Amerika ülkesinden biriydi

Şubat ayında Arjantin, Rus askerlerinin Ukrayna'dan bir an önce çekilmesi çağrısında bulunan Kolombiya ve Şili'ye katılırken, diğer Latin Amerika ülkeleri Rusya'nın ülkeyi terk etmesi çağrısında bulunmaktan kaçınmıştı.