06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.12.2022 10:20 | Son Güncelleme: 18.12.2022 12:47

Bahamalar'da tutuklu olan Sam Bankman-Fried, ABD'ye iadesine itiraz kararını geri çekecek

Bu hafta başında Bahamalar'da tutuklanan FTX'in eski CEO'su Sam Bankman-Fried, ABD'ye iadesine itiraz etmekten vazgeçti. Yakın kaynaklara göre Bankman-Fried, itiraz kararını geri çekmek için bu hafta yeniden mahkemeye çıkacak
Bahamalar'da tutuklu olan Sam Bankman-Fried, ABD'ye iadesine itiraz kararını geri çekecek

Konuya yakın bir kişinin yaptığı açıklamaya göre FTX’in eski CEO'su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu ABD'ye iade edilmesine itiraz etme kararını bozmak için Pazartesi günü Bahamalar'da mahkemeye çıkacak. 

Kripto borsasının kurucusu, Amerikan makamlarının talebi üzerine geçen Pazartesi tutuklanmasının ardından Bahamalar’da kilit altında. ABD savcıları onu dolandırıcılık dahil olmak üzere bir dizi suçla itham etti. 

ABD'de onlarca yıl ceza alabilir

Konunun hassasiyetinden dolayı ismini vermek istemeyen kişiler, Bankman-Fried'in iadeye karşı çıkmayacağını ve bunu önümüzdeki hafta mahkemede açıklamasının beklendiğini söyledi. Eski kripto kralının iadesine rıza gösterme kararı, dolandırıcılık, kara para aklama gibi suçlamalarla yüzleşmek üzere ABD mahkemesine çıkmasının yolunu açacaktır. 

Tutuklanmadan önce FTX'in geçen ayki çöküşünün ardından yapılan çok sayıda röportajda, 30 yaşındaki Bankman-Fried bilerek dolandırıcılık yaptığını veya kanunları çiğnediğini reddetti. Bankman-Fried'in avukatları ilk kez mahkemeye çıktıklarında ABD'ye geri gönderilmeye karşı mücadele edeceğini söylediler. Bankman-Fried, kendisine yöneltilen tüm suçlamalardan suçlu bulunursa onlarca yıl hapis cezasına çarptırılabilir. Bankman-Fried’ın temsilcisi konuya ilişkin yorum yapmadı. 

Salı günü mahkemede kefaletle serbest bırakılması reddedilen Bankman-Fried, Nassau'da Fox Hill olarak bilinen kötü şöhretli bir ıslahevine yollandı. Bankman-Fried'in kararını değiştirmesine neyin sebep olduğu belli değil. Hem Bahamalar'daki hem de ABD'deki yetkililer, geçen ay FTX'in çöküşüne dair soruşturma yapmaya devam ediyor. Şirketin merkezi Bahamalar'da bulunuyordu.