29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 13.12.2022 05:32 | Son Güncelleme: 13.12.2022 05:54

FTX'in eski CEO'su Sam Bankman-Fried Bahamalar'da tutuklandı

Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried'ın ABD'nin suç duyurusunun ardından Bahamalar'da tutuklandığı açıklandı
FTX'in eski CEO'su Sam Bankman-Fried Bahamalar'da tutuklandı

Kasım ayında iflas başvurusunda bulunan kripto para borsası FTX'sin kurucusu Sam Bankman-Fried, ABD Kongresi'nde ifade vermesine sadece 24 saat kala Bahamalar'da tutuklandı. Bahamalar Başsavcısı Ryan Pinder tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bankman-Fried'ın tutuklanmasının ABD'nin suç duyurusu ve muhtemel iade talebine dair resmi bildirimin ardından yapıldığı aktarıldı. 

Bahamalar Başbakanı Philip Davis de konuya ilişkin, "Bahamalar ve ABD, kamu güvenine ihanet etmiş ve kanunları çiğnemiş olabilecek FTX ile bağlantılı tüm bireylerden hesap sormak konusunda ortak çıkarlara sahip" değerlendirmesinde bulundu. Bahamalar başsavcılığı Reuters'e Bankman-Fried'in ABD'ye iade edilmesinin beklendiğini söyledi ancak suçlamaların ne olduğu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. 

ABD'nin New York güney bölgesi başsavcısı Damian Williams, Twitter'dan yaptığı açıklamada Bankman-Fried'in tutuklandığını doğruladı ve ilgili iddianamenin Salı sabahı açıklanacağını söyledi. Eski CEO'nun Salı günü FTX'in çöküşünden bu yana ABD'li milletvekillerinin huzuruna ilk kez çıkması bekleniyordu. FTX'in çöküşü boyunca Twitter hesabında ve halka açık medya görünümlerinde sesini yükselten Bankman-Fried, tutuklanmasından sadece saatler önce tweet atmaya devam ediyordu.

Twitter hesabı Unusual Whales ile bir Twitter Spaces etkinliğinde Bankman-Fried, şu anda hareket etmenin ve seyahat etmenin paparazzi etkisi oldukça büyük olduğu için onun için zor olduğunu söyledi.

FTX, kasım ayında, ABD’de iflas sürecini başlatmış ve şirketin CEO'su Sam Bankman-Fried istifa etmişti. Kripto para borsası FTX, rakibi ve dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile arasında çıkan sorunların ardından likidite sıkıntısı yaşamaya başlamıştı.

Kaynak: AA