20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.07.2024 16:47 | Son Güncelleme: 30.07.2024 16:55

Bloomberg yazdı: Ünlü sporcular oteller yerine olimpiyat köyünü tercih ediyor

Coco Gauff ve Rafael Nadal'ın da aralarında bulunduğu Paris 2024'te yarışan sporcular, lüks otel seçenekleri yerine olimpiyat köyündeki karton yataklarda uyumayı seçiyor. Gauff ve Nadal konfor ve huzur yerine deneyimi tercih ederken, diğer sporcular köy yaşamı yerine otelleri tercih ediyor
Bloomberg yazdı: Ünlü sporcular oteller yerine olimpiyat köyünü tercih ediyor

Şu anda Paris'te zafer için yarışan bir olimpiyatçı olsaydınız, muhtemelen klimasız bir odada kartondan yapılmış tek kişilik bir yatakta uyumayı mı tercih ederdiniz? Yoksa dünyanın en iyi otellerinden birinde, yumuşacık, kocaman bir yatakta mı? Birkaç gün içinde sporcular ikiye bölündü. Rafael Nadal, uzun süredir rakibi olan Novak Djokovic'e karşı tek erkeklerde aldığı tek setlik mağlubiyetin ardından pazartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, “Tam deneyimi yaşamak için köyde olmanız gerekir. Otellerde ya da evlerde kalmaya alışkınız, muhtemelen köydeki durumdan daha rahat şeyler var” dedi. 

Kariyerinde yaklaşık 135 milyon dolar kazanan ve servetini daha da artıran Nadal, “Köyde olmadan Olimpiyat Oyunları'nda oynamak başka bir etkinlikte oynamak gibi” diye ekledi. Nadal, “Bu sadece dört yılda bir oluyor ve şahsen benim için otelde kalmak mantıklı değil, biz her hafta bir otelde kalıyoruz” dedi. 22 kez Grand Slam şampiyonu olan Nadal ve takım arkadaşı Carlos Alcaraz, çift erkeklerde İspanya'yı temsil ediyor. ABD'de tek, çift ve karışık çift kadınlarda yarışan son ABD Açık şampiyonu Coco Gauff, pazar günü yaptığı açıklamada, bazı takım arkadaşlarının ülkeyi terk etmesine rağmen köyde kalmaya karar verdiğini söyledi.

"3 gece kaldım, neredeyse hiç uyuyamadım"

“Bazı tenis sporcularıyla birlikte otelimize taşınacaktım ama köyde kalan tüm bu harika sporcularla tanışmaya devam ettim” diyen 20 yaşındaki sporcu, bugüne kadar 15 milyon dolar para ödülü ve sponsorluklar aracılığıyla ek kazançlar elde etti. Gauff, “Rafa köyde kalıyor, o yüzden o yapabiliyorsa ben de yapabilirim diye düşündüm" dedi.  Gauff'un takım arkadaşı Emma Navarro, People'a Olimpiyat Köyü ile ilgili olarak “Sanırım üç gece orada kaldım ama neredeyse hiç uyumadım. Toplamda altı saat uyudum, bu yüzden oradan ayrılıp otele gitmek zorunda kaldım" ifadelerini kullandı.

TikTok'ta karton yataklar hakkında yorum yapan bir hayranına yanıt veren Gauff, durumu iyileştirdiğini söyledi. Florida sakini, “Okçuluk takımı bana bir yatak pedi ödünç verdi” diye yazdı. Avustralyalı kadın su topu oyuncusu Tilly Kearns de “kaya gibi sert” karton yatağını yükseltti. TikTok'taki hayranlarına bir yatak şiltesine ek olarak “Bize ikinci bir yastık aldılar. Çok minnettarım çünkü her iki saatte bir uyanıyordum, aslında yere yatmayı düşündüm” dedi. Yatakta geçirdiği ilk gecenin ardından sosyal medyadan, “Hasarı gidermek için masaj yaptırdım bile” diye yazdı. 

Beş yıldızlı otelleri tercih edenler

Bazı sporcuların kısmen güvenlik, daha az dikkat dağıtıcı unsurlar ve tartışmasız daha iyi beslenme olanakları nedeniyle köy yaşamı yerine otelleri tercih etmesi alışılmadık bir durum değil. Örneğin LeBron James, Kevin Durant ve A'ja Wilson gibi isimlerin başını çektiği ABD erkek ve kadın basketbol takımları beş yıldızlı otelleri tercih ediyor.  

Üç kez altın madalya kazanan Durant, USA Today'e verdiği demeçte, kısmen ülkesinin basketbol takımının Michael Jordan, Magic Johnson ve diğerlerinden oluştuğu 1992 yılından bu yana köyde kalmamış olması nedeniyle bu konuda söz hakkı olmadığını söyledi. Durant gazeteye verdiği demeçte “Başka bir seçeneğimiz olduğunu sanmıyorum. Bu işi yapmaya başladığımdan beri hiçbir karton yatağa yatmadım" ifadelerini kullandı. Paris'in en iyi tesislerinden birine yerleşmek isteyenler varsa geçen hafta Lady Gaga ve Celine Dion'u konuk eden Royal Monceau'da bu hafta odalar yaklaşık 2 bin 656 dolara, Le Meurice'de ise yaklaşık 2 bin 499 dolara satılıyor.