12 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.10.2022 18:45 | Son Güncelleme: 22.10.2022 18:48

Çevreciler kendilerini milyonluk araçlara yapıştırdılar

Fransa'nın başkenti Paris'te çevreciler, Uluslararası Otomobil Fuarı'ndaki araçlara tutkalla ellerini yapıştırdı
Çevreciler kendilerini milyonluk araçlara yapıştırdılar

Hollandalı ressam Vincent Van Gogh'un ünlü tablosuna çorba atarak gündeme gelen çevreci grup Just Stop Oil'in (Sadece Petrolü Durdurun) eylemleri ses getirmeye devam ederken bir hamle de Extinction Rebellion'ndan geldi.

Franda'da çevreci gruba üye aktivistler, Uluslararası Otomobil Fuarı'nda eylem yaptı. Extinction Rebellion üyeleri otomobil sanayisinin "çevreci" araçlarla imajını temizlemeye çalışmasına ve bireysel otomobilleri geleceğin ulaşım araçları olarak tanıtmaya devam etmesine tepki gösterdi. Eylemciler, ellerini tutkalla fuarda bulunan arabalara yapıştırdı. Bazı eylemciler de fuara tepki gösterdikleri büyük bir pankart açtı. Eyleme katılan 11 aktivist gözaltına alındı.

"Eylemler devam edecek"

Öte yandan Just Stop Oil'ı (Sadece Petrolü Durdurun) fonlayan ABD merkezli kâr amacı gütmeyen çevre ağı İklim Aciliyeti Vakfı (Climate Emergency Foundation -CEF), yeni eylemlerin geleceği uyarısını yaptı.

CEF'in direktörü Margaret Klein Salamon, Twitter hesabındaki paylaşımında "Daha fazla protesto geliyor. Bu hızla büyüyen bir hareket. Umuyorum ki gelecek iki hafta, iklim aktivizmi açısından bugüne dek görülmüş en yoğun dönem olacak. Kemerlerinizi bağlayın" dedi.