23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.10.2022 17:41 | Son Güncelleme: 29.10.2022 18:12

Dünyanın her yerinden çalışabileceğiniz ve şu anda işe alım yapan 10 şirket

ABD'nin en popüler esnek iş arama platformlarından FlexJobs, iş arayanların dünyanın her yerinden çalışabilecekleri en iyi şirketleri belirledi. İşte her yerden çalışma olanağına sahip en iyi ilk 10 şirket
Dünyanın her yerinden çalışabileceğiniz ve şu anda işe alım yapan 10 şirket

Şirketlerin çoğu tam zamanlı olarak ofise dönse bile, uzaktan ve hibrit işler dünyanın dört bir yanındaki insanlar için popüler bir seçenek olmaya devam ediyor. Amerikalı uluslararası yönetim danışmanlık firması olan McKinsey'nin 25 bin Amerikalı ile yaptığı son ankete göre uzaktan çalışma teklifi alan çalışanların yüzde 87'si bu fırsatı benimsiyor ve haftanın ortalama üç gününü evden çalışarak geçiriyor.

Yine de gerçek anlamda her yerden çalışılabilecek işler bulmak zor. FlexJobs, uzaktan çalışma gerektiren işlerin yaklaşık yüzde 95'inin belirli bir bölge, ülke, eyalet veya şehir gibi coğrafi gerekliliklere sahip olduğunu tespit etti. ABD'nin en popüler esnek iş arama platformlarından FlexJobs, iş arayanların dünyanın her yerinden çalışabilecekleri en iyi uzaktan işleri bulmalarına yardımcı olmak için veritabanını analiz etti. 2022 yılının Ocak-Haziran ayları arasında hangi şirketlerin en fazla uzaktan çalışma iş ilanı verdiğini göz önüne alarak 2022'de her yerden çalışmaya olanak sağlayan en iyi şirketleri belirledi.

Listedeki tüm şirketler, konum kısıtlaması olmayan ve ofiste zaman geçirmeyi gerektirmeyen tam zamanlı veya yarı zamanlı uzaktan işler sunuyor. İşte en yüksek hacimli ve her yerden çalışma olanaklarına sahip ilk 10 şirket:

1-Protocol Labs
2-Wikimedia Vakfı
3-StudySmarter
4-Toptal
5-Achieve Test Hazırlığı
6-ModSquad
7-Poligon Teknolojisi
8-Superside
9-ConsenSys
10-Airbnb

FlexJobs'un kurucusu ve CEO'su Sara Sutton yaptığı bir açıklamada "Pandemi öncesinde dijital göçebeler genellikle uç bir çalışma şekli olarak görülüyordu ve çoğunlukla serbest işlerle sınırlıydı. Ancak şirketler konum bağımsızlığı ve uzaktan çalışma seçenekleri de dahil olmak üzere daha esnek düzenlemeleri benimsedikçe insanların uzaktan ve dünyanın herhangi bir yerinden çalışmak için her zamankinden daha fazla fırsata sahip olacağını tahmin ediyoruz" dedi. Lonely Planet'in yakın zamanda ABD ve Meksika da dahil altı ülkeden bin 400'den fazla katılımcıyla yaptığı bir ankette çalışanların yüzde 54'ü kendilerini 'her yerde çalışan' olarak tanımladı. Bu, zamanlarını uzaktan çalışmak ve seyahat etmek arasında paylaştıran yeni bir dijital göçebe türü.

FlexJobs ayrıca en fazla her yerden çalışma işi için işe alım yapan sektörleri de belirledi. Bu listede pazarlama, proje yönetimi ve müşteri hizmetleri yer alıyor. En çok talep gören her yerden çalışma işlerinden bazıları sosyal medya yöneticisi, yönetici asistanı olarak belirlendi. CNBC Make It'e konuşan bir sözcü, FlexJobs'un listesindeki şirketlerin birçoğunun uluslararası olduğunu, bunların arasında merkezi Münih'te bulunan bir eğitim teknolojisi start-up'ı olan StudySmarter ve 42 ülkede çalışanı bulunan New York merkezli bir yazılım geliştirme firması olan ConsenSys'in de bulunduğunu söyledi.

FlexJobs kariyer koçu Toni Frana, CNBC Make It'e verdiği demeçte, daha fazla şirket çalışanları için uzaktan çalışma seçeneklerini genişletmeyi düşündükçe, herhangi bir yerden yapılabilecek işlerin sayısının yakında artmasını ve bu tür işler için rekabetin de büyümesini beklediğini söyledi. Frana, her yerden çalışabileceğiniz bir iş bulmayı umuyorsanız, özgeçmişinizde Zoom, Slack, Trello ve Google Suite gibi popüler uzaktan çalışma araçlarıyla ilgili önceki uzaktan çalışma deneyiminizi ve uzmanlığınızı vurgulamanın bir başvuru sahibi olarak öne çıkmanıza yardımcı olabileceğini söylüyor.