07 Ekim 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.07.2024 08:46 | Son Güncelleme: 09.07.2024 09:12

Elon Musk NYT köşe yazısını alıntıladı: ABD'de bir süredir başkanımız yok

ABD Başkanı Joe Biden'ın, canyı yayında Donald Trump karşısındaki performansı sonrası başlayan tartışmalara Elon Musk da katıldı. New York Times köşe yazısını alıntılayan teknoloji milyarderi "Bir süredir başkanımız yok" dedi
Elon Musk NYT köşe yazısını alıntıladı: ABD'de bir süredir başkanımız yok

Joe Biden, Donald Trump'a karşı canlı yayında yaşadığı zor anlar nedeniyle dört bir yandan gelen "Çekil" çağrılarına rest çekti ve sonuna kadar yarışa devam edeceğini açıkladı. Buna rağmen 81 yaşındaki ABD Başkanı'nın sağlık durumuyla ilgili iddiaların ve eleştirilerin ardı arkası kesilmedi. New York Times,  parkinson hastalığı uzmanı bir doktorun Beyaz Saray’ı 8 ayda 8 kez ziyaret ettiğini yazdı. Kısa süre sonra Beyaz Saray konuya "Başkan sağlık kontrolü çerçevesinde şu ana kadar sadece 3 defa nörolog tarafından muayene edildi" diyerek açıklık getirdi. 

ABD seçimleri ve Biden ile ilgili tartışmalar devam ederken Ross Douthat'ın New York Times'ta yazdığı "Amerika'nın bir başkana ihtiyacı var mı?" başlıklı analiz gündem oldu. Joe Biden'ın çekilmesi gerektiği savunan Ross Douthat "Biden'ın başka bir adayla değiştirilmesi gerekiyor çünkü 4 yıl boyunca Beyaz Saray'da yaşlanmış bir başkanın görev yapması son derece tehlikeli olacaktır" dedi. Sosyal medyada da gündem olan bu yazıya teknoloji milyarderi Elon Musk da kayıtsız kalmadı. Musk, bir X kullanıcısının paylaştığı bir gönderiye yanıt verdi. X'ın CEO'su paylaşımında "Gerçek bir soru... Zira çok açık şekilde bir süredir başkanımız yok" ifadelerini kullandı.

"Aynı yalan aynı kelimeler"

Elon Musk, geçen hafta da X'teki hesabından yaptığı paylaşımda, Biden'ın yaşıyla ilgili tartışmalara katılmıştı. ABD medyasının canlı yayın öncesinde Biden'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen açıklamalarının toplandığı bir video yayımlayan Musk, "Medyanın neredeyse tamamının aynı yalanı aynı kelimelerle tekrar etmesi rahatsız edici" değerlendirmesini yaptı. Musk, "Eski haberler sadece sahte değil, aynı zamanda orijinal olmayan şekilde sahte! Gerçeği bilmek istiyorsanız, X'te kalın" şeklinde paylaşımına yer verdi.