04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.04.2024 13:35 | Son Güncelleme: 23.04.2024 13:37

Faslı mafya elebaşı Bouyakhrichan, İspanya'da kefaletle bırakıldıktan sonra kaçtı

İspanya'da uyuşturucu kaçakçılığı ve para aklama suçlarından ocak ayında tutuklanan ve Hollanda Veliaht Prensesi Amalia'yı ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle bu ülke tarafından iadesi istenen Faslı mafya elebaşı Karim Bouyakhrichan'ın, şartlı tahliye edildikten sonra kaçtığı ortaya çıktı
Faslı mafya elebaşı Bouyakhrichan, İspanya'da kefaletle bırakıldıktan sonra kaçtı

İspanyol basınında yer alan haberlerde, Mocro Maffia adlı mafya örgütünün elebaşı Faslı Bouyakhrichan'ın 6 milyon euroya yakın kara parayı aklama suçundan 24 Ocak'ta 5 kişi ile Malaga kentinde yakalandığı hatırlatıldı.

Hakkında farklı suçlamalar bulunan, yakalandığında üzerinde 75 bin euro nakit, 10 bin euro değerinde mücevher, iki silah bulunan ve kendisine ait ya da bağlantılı 173 emlak ile 3 milyon euroluk banka hesabına el konulan mafya elebaşının, avukatının girişimiyle 50 bin euro kefalet ve pasaportuna el konularak, 18 Mart'ta Malaga Mahkemesi'nin kararıyla serbest bırakıldığı bilgisi paylaşıldı.

Bouyakhrichan'ın yakalanmasının ardından, geçmişte Hollanda Veliaht Prensesi Amalia'yı ölümle tehdit ettiği suçlamasıyla bu ülke tarafından iadesinin istendiği ve dosyanın Madrid'deki Ulusal Mahkemede görüldüğü aktarıldı.

"Hollanda'ya iadesi mümkün değil"

Faslı mafya elebaşının, Savcılığın itirazına rağmen Malaga Mahkemesi tarafından şartlı tahliye edilmesinin ardından kaçtığı ve şimdiye kadar izinin bulunamadığı, bu sebepten Hollanda'ya iadesinin de mümkün olmadığı belirtildi.

İspanya İçişleri Bakanlığı, ocak ayında Bouyakhrichan'ın yakalanmasının ardından basına verdiği bilgide "Hollanda'nın en çok aranan suçlular listesinde ilk sırada yer alan bir mafya elebaşını yakaladıklarını" duyurmuştu.

Kaynak: AA