24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.02.2023 22:35 | Son Güncelleme: 02.02.2023 22:37

FBI, gizli belgeler için Mike Pence'in evini aramayı planlıyor

ABD Başkanı Joe Biden'ın evinde yapılan gizli belge aramasının ardından FBI'ın eski Başkan yardımcısı Mike Pence'in de evinde arama yapmayı planladığı öğrenildi
FBI, gizli belgeler için Mike Pence'in evini aramayı planlıyor

ABD'de Federal Soruşturma Bürosu, Çarşamba günü Başkan Joe Biden'ın sahildeki evinde yaptığı aramanın ardından gelecek günlerde eski Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Indiana'daki evinde gizli belgeler için arama yapmayı planlıyor. herhangi bir hassas kayıt ortaya çıkarmadı. 

Forbes'ta yer alan habere göre Adalet Bakanlığı ve Pence'in avukatlarının, arama kararının ayrıntıları üzerinde çalıştıkları bildiriliyor. Pence'in avukatı geçen hafta eski başkan yardımcısının Carmel, Indiana'daki evinde çok sayıda gizli belgenin bulunduğunu ve hızla yetkililere teslim edildiğini söyledi.

"Haberi yoktu"

Avukat Greg Jacob, Ulusal Arşivlere belgelerin oraya tesadüfen geldiğini söyledi ve Pence'in kayıtların varlığından haberi olmadığını iddia etti. FBI konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti. Pence'in evinde gizli belgelerin bulunması, Beyaz Saray'ın Biden'ın Washington'daki Penn Biden Center'daki eski özel ofisinde hassas kayıtların bulunduğunu kabul etmesinden haftalar sonra geldi. 

Başsavcı Merrick Garland, Biden'ın Wilmington, Delaware'deki evinde başka belgeler bulunmasının ardından, Biden'ın gizli kayıtları potansiyel olarak kötüye kullanmasına ilişkin soruşturmayı denetlemesi için 12 Ocak'ta özel bir avukat atadı. Pence gibi Biden da kayıtların tesadüfen tutulduğunu iddia etti ve Beyaz Saray, özel savcı soruşturmasının yanlış bir şey olmadığını ortaya çıkaracağını söyledi. Adalet Bakanlığı, Pence'in herhangi bir resmi soruşturmanın konusu olduğunu belirtmedi.