26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.01.2023 01:09 | Son Güncelleme: 28.01.2023 09:35

Pence: Evimde bulunan gizli belgelerin sorumluluğunu alıyorum

Evinde devlete ait gizli belgeler bulunan eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, hata yaptıklarını kabul ederek, bu konuda tüm sorumluluğu aldığını söyledi
Pence: Evimde bulunan gizli belgelerin sorumluluğunu alıyorum

ABD eski Başkan Yardımcısı Mike Pence evinde görev dönemine ait gizli belgeler bulunmasına Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump'tan farklı bir tepki verdi. Florida Eyalet Üniversitesi'nin bir etkinliğinde konuşan Pence, "Bu gizli belgeler benim kişisel konutumda olmamalıydı. Hata edildi ve ben tüm sorumluluğu alıyorum" dedi. 

Gizli belgelerin uygun bir şekilde muhafaza edilmesinin ulusal güvenlik açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Pence, Başkan Joe Biden'ın kişisel ofisi ve konutunda gizli belgelerin çıkması üzerine ihtiyaten kendi kişisel kayıtlarını gözden geçirdiklerini söyledi. Pence, belgelerin bulunmasının ardından derhal Ulusal Arşivler, FBI ve Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimlerine haber verdiklerini belirtti. Danışmanlarının bu kurumlarla işbirliği içerisinde süreci yürüttüklerini aktaran Pence, kendisinin belgelerin varlığından haberdar olmadığını aktardı.

Biden: Hiçbir pişmanlığım yok

Biden'ın gizli belgelerle ilgili ilk tepkisi "Bir avuç belgen yanlış yerde bulundu, orada bir şey olmadığını göreceğinizi düşünüyorum. Hiçbir pişmanlığım yok. Avukatlarımın bana söylediklerini yapıyorum" olmuştu.

Trump: Karanlık zamanlar yaşıyoruz

Donald Trump'ı ise sürece ilk andan itibaren tepki göstererek "Evim Mar-A-Lago şu anda kuşatma altında, büyük bir FBI ajanı grubu tarafından baskın yapılıp işgal edildi, bu milletimiz için karanlık bir zamandır. Daha önce hiçbir ABD Başkanı'nın başına böyle bir şey gelmedi” ifadelerini paylaşmıştı. İlerleyen sürüçte ise konuyu mahkemeye taşıdı.

 

Kaynak: AA