05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.10.2023 09:40 | Son Güncelleme: 21.10.2023 10:23

Gazzeli genç: Filistin'de halk yok ediliyor

22 yaşındaki Rahaf Abuzarifa bombardıman yüzünden saldırının 4. günü Gazze’den Han Yunus’a gitmek zorunda kaldı. Abuzarifa ve ailesi suyu kuyudan alarak ve ağaçtan topladıkları meyvelerle beslenerek hayatta kalmaya çalışıyor
Gazzeli genç: Filistin'de halk yok ediliyor

22 yaşındaki Rahaf Abuzarifa İsrail bombardımanı sonrası harabeye dönmüş Gazze sokaklarından paylaştığı videoyla dünya kamuoyunun gündemine gelmişti. El-Ezher Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği öğrencisi olan Abuzarifa, ailesiyle birlikte zorla tahliye edildi ve Han Yunus’a gitmek zorunda kaldı. Abuzarifa, Oksijen’e 7 Ekim’den beri yaşadıklarını anlattı.

Günlük 1.5 litre su

“Gazze’de durum hayal edebileceğinizden bile korkunç. Su yok, yiyecek yok, elektrik yok, on binlerce konut bombardıman ve hava saldırılarından dolayı yerle bir oldu... İnsanlar okullara, hastanelere sığındı, hatta sokaklarda uyuyanlar da var. Saldırının 4. gününden beri ne suya ne elektriğe erişim var. Gazze’deyken camilerden su tedarik etmeye çalışıyorduk. 6 kişilik bir aileyiz ve suyu idareli kullanmak adına her birimiz günde 1.5 litre su içiyorduk.”

Suyu kuyudan alıyorlar

“4. günün gecesi Han Yunus’a doğru yola çıktık. Bombaların altında asla başaramayacağımızı düşündüm ama sabah 6’da Han Yunus’a ulaşmayı başardık. Burada bir aile dostumuzun evinde kalıyoruz. Han Yunus’ta da elektrik yok ama kuyudan su çekebiliyoruz. Yüz yıl öncesinde yaşıyormuşum gibi hissediyorum kendimi. Suyu hala idareli kullanmak ve eşit bir biçimde aramızda paylaştırmak zorundayız.”

Filistin halkı yok olacak

“Her şey bu şekilde devam ederse Filistin halkı tamamıyla yok olacak. Hiçbir şey yapmamış masum insanların evleri başlarına yıkılıyor. Ölenler günlerdir moloz yığınlarının altında bekliyor. Biz de hayatta kalmak adına kaynaklarımızı idareli kullanıyoruz. Arabalardaki benzinleri alıp o şekilde kuyudan su çekiyoruz. Bir kısmını da hastanelere veriyoruz. Yiyecek olarak yola çıkmadan önce evimizde bulunan konserve ve donmuş yiyecekleri tüketiyoruz. Ağaçlardan meyve topluyoruz. Biz bir şekilde idare etsek de yüz binlerce insan ne yapıyor, bilmiyorum.”