01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.12.2023 22:33 | Son Güncelleme: 16.12.2023 00:00

Husiler Kızıldeniz'de iki gemiyi daha hedef aldı

Yemen'deki Husiler, Kızıldeniz'den İsrail'e giden iki geminin deniz füzesiyle hedef alındığını duyurdu. Açıklamada gemilerin hangi ülke bandıralı olduğu ve durumlarına dair ayrıntı verilmedi
Husiler Kızıldeniz'de iki gemiyi daha hedef aldı

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail'e giden iki konteyner gemisini hedef aldıklarını duyurdu. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Kızıldeniz'den İsrail'e giden gemilere yönelik saldırıya ilişkin bilgi verdi.

Husilere bağlı deniz kuvvetlerinin, bölgeden geçen iki gemiye dur ihtarında bulunduğunu ancak bunun dikkate alınmadığını aktaran Seri, "İsrail tarafına giden gemiler, iki deniz füzesiyle hedef alındı" dedi. Açıklamasında gemilerin hangi ülke bandıralı olduğunu ve durumlarına ilişkin detay vermeyen Seri, düzenlenen saldırıyı Gazze'de katliama, yıkıma ve ablukaya maruz kalan Filistin halkı için bir zafer şeklinde nitelendirdi.

Husiler Kızıldeniz'de İsrail gemilerini hedef alıyor

Yemen'deki Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, 14 Kasım'daki televizyon konuşmasında, Kızıldeniz'de İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri ise 19 Kasım'da X sosyal medya platformundan yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki olarak, İsrail bandıralı her türlü gemiyi hedef alacaklarını duyurmuştu.

Ardından, Babu'l Mendeb Boğazı'nda Unity Explorer ve Number Nine adlı iki İsrail gemisine İHA ve füze saldırısı düzenleyen Husiler, dün de İsrail'e giden bir yük gemisine insansız hava aracıyla (İHA) saldırı yapıldığını açıklamıştı. İsrail yönetimi ise İsrail bağlantılı gemilerin Kızıldeniz’de Husiler tarafından hedef alınması üzerine limanlarına talimat vererek çalışma programlarını internetten gizlemelerini istemişti.

Kaynak: AA