12 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.10.2024 12:25 | Son Güncelleme: 12.10.2024 15:03

İsrail, Cibaliye’de 8 okulu vurdu: Binlerce kişi bölgeden çıkamıyor

İsrail’in “Hamas’ın toparlanmasını önlemek” amacıyla başlattığı Cibaliye saldırıları hem şehirde hem de Gazze’nin en büyük mülteci kampında yıkıma sebep oldu. Enkaz altında kalanlar olduğuna inanılıyor
Cibaliye (Arşiv)
Cibaliye (Arşiv)

Gazze Şeridi’ndeki Cibaliye şehri ve içindeki mülteci kampında gün boyu süren İsrail saldırıları sonucunda en az 30 kişi öldürüldü. İsrail, bir hafta önce “Hamas’ın toparlanmasını önlemek için” bölgede saldırı başlattığını bildirmişti. Gazza sivil savunma kurumu sözcüsünün açıklamasına göre cuma günü saat 21.40 sularında gerçekleşen İsrail hava saldırısında 12 kişi öldürüldü. Hala kayıp olan 14 kişinin enkaz altında kaldığı düşünülüyor. Kurumun yaptığı açıklamaya göre bundan önce gün boyunca devam eden hava saldırılarında 18 kişi hayatını kaybetti. Gün içinde mülteci kampında insanların sığındığı 8 okulun da vurulduğu belirtildi.

The Guardian’ın aktardığına göre saldırılarda ayrıca toplamda en az 110 kişinin de yaralandığı bildirildi. İsrail ordusu, Fransız haber ajansı AFP’nin okulların vurulmasıyla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı. İsrail ordusu, hiçbir kanıt sunmadan Cibaliye’de onlarca militan öldürdüğünü söylemeye devam ediyor. Ancak haber ajanslarının geçtiği görüntülerde ölüler arasında çocuklar da olduğu görülüyor. Sınır Tanımayan Doktorlar, binlerce insanın kampın içinde sıkışıp kaldığını söyledi. Hayır kurumunun çalışanlarından biri, İsrail’in Cibaliye’den kaçmaya çalışanlara ateş açtığını iddia etti.

Sınır Tanımayan Doktorlar proje koordinatörü Sarah Vuylsteke, X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Kimsenin girmesine de çıkmasında da izin verilmiyor; deneyen vuruluyor” yazdı. Vuylsteke, ekibinden 5 kişinin Cibaliye’de mahsur kaldığını belirtti.