29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Giriş: 06.11.2023 09:17 | Son Güncelleme: 06.11.2023 10:22

İsrail-Hamas savaşında 30 gün geride kaldı: Günbegün yaşananlar

İsrail Hamas savaşında 1 ay geride kaldı. Ateşkes çağrıları, her geçen dakika artan ve 11 bin 500'ü geçen sivil ölümlerini engellemiyor. Bombaların yağdığı Gazze'deki sağlık sistemi çöktü, uluslararası çağrılara rağmen Orta Doğu'da tansiyon yükseliyor. İşte günbegün savaşın ilk ayında yaşananlar
İsrail-Hamas savaşında 30 gün geride kaldı: Günbegün yaşananlar - Resim: 1

Savaşın ilk günü (7 Ekim)

Filistinli örgüt Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e karşı Aksa Tufanı isimli sürpriz bir operasyon gerçekleştirdi. Gazze`den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Hamas mensubu silahlı gruplar da bölgedeki yerleşim yerlerine girdi. Kassam Tugayları, buradan birçok sivil ve askeri esir alarak Gazze Şeridi'ne kaçırdı. Yaşanan saldırılar üzerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, savaş ilan edildiğini açıkladı. İsrail tarafı Demir Kılıç adlı karşı bir operasyon ile harekete geçti. Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanlar başladı...

Savaşın ilk gününde neler oldu? (Habere git)

İsrail-Hamas savaşında 30 gün geride kaldı: Günbegün yaşananlar - Resim: 2

 Savaşın 2. günü (8 Ekim)


İsrail savaş uçaklarının hava saldırılarından kaçan çok sayıda Gazzeli vatandaş ve aile, Birleşmiş Milletler`e bağlı okullara sığındı. Sadece 2. günde Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 78'i çocuk 413 kişinin öldü ve 2 bin 300 kişinin yaralandı.

Savaşın 2. gününde neler oldu? (Habere git)

İsrail-Hamas savaşında 30 gün geride kaldı: Günbegün yaşananlar - Resim: 3

Savaşın 3. günü (9 Ekim)

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant tarafından Gazze`ye yönelik tam bir abluka emri verildi. Bölgeye su, yiyecek ve yakıt ikmalı durdu. İsrail, rehinelere zarar verme pahasına Gazze'ye yönelik saldırılara devam edeceklerini açıkladı.

Savaşın 3. gününde neler oldu? (Habere git)

İsrail-Hamas savaşında 30 gün geride kaldı: Günbegün yaşananlar - Resim: 4

Savaşın 4. günü (10 Ekim)

Sabah saatleri itibarıyla hava saldırıları yanı sıra İsrail donanmasına ait hücum botları da denizden de Gazze'yi vurmaya başladı. Yedioth Ahronoth gazetesinin İsrailli yetkililere dayandırdığı habere göre; Gazze'den düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı 1200'ü geçti.

Savaşın 4. gününde neler oldu? (Habere git)