16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.10.2023 13:22 | Son Güncelleme: 31.10.2023 13:30

İsrail kara operasyonunda kadın askeri kurtardı

İsrail ordusu Hamas'ın 7 Ekim'de kaçırdığı asker Ori Megidish, kara operasyonuyla kurtarıldı. İsrail Savunma Kuvvetleri Megidish'in ailesiyle olan bir fotoğrafını paylaşarak, "Artık evinde" ifadelerini kullandı
İsrail kara operasyonunda kadın askeri kurtardı

Hamas tarafından 7 Ekim'de kaçırılan kadın asker Ori Megidish, Gazze’de kısmi olarak başlatılan kara operasyonunda kurtarıldı. Kurtarma operasyonuna askerlerin yanısıra İç İstihbarat Teşkilatı Şen Bet'in operasyon biriminin de katıldığı açıklandı. İsrail Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında 241 esir arasında bulunan askerlerden ilkinin dünkü operasyonla kurtarıldığı belirtildi.

Ordu ve Şin Bet, kaçırıldığında Nahal Oz üssünde gözlemci olarak görev yapan Ori Megidish'in durumunun iyi olduğunu belirterek ailesiyle çekilmiş bir fotoğrafını da yayınladı. Açıklamaya göre operasyon sırasında hem istihbarat servisi başkanı hem de genelkurmay başkanı komuta odasında hazır bulundu. Kurtarma harekatında hiçbir İsrail askeri yaralanmadı. Megidish yanında başka rehine olmaksızın tek başına olarak bulundu. 

Başbakan Binyamin Netanyahu kurtarma operasyonundan dolayı ülkenin savunma organlarını kutladı ve bunu "tüm rehinelerin serbest bırakılması konusundaki kararlılığı gösteren bir başarı" olarak nitelendirdi.
Netanyahu daha önce de ordunun Gazze'deki manevrasının rehinelerin serbest bırakılması için fırsatlar yarattığını ve bunun kaçırılmayacağını söylemişti. Savunma Bakanı Yoav Gallant da kurtarmayı "rehinelere ulaşma kabiliyetinin ve kara manevrasının avantajlarının kanıtı" olarak nitelendirdi.