08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2024 00:03 | Son Güncelleme: 14.07.2024 00:37

İsrail'in El-Mevasi saldırısında can kaybı 90'a yükseldi

İsrail'in, Filistinlilerin sığındığı Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 90'a yükseldi
İsrail'in El-Mevasi saldırısında can kaybı 90'a yükseldi

İsrail ordusunun, daha önce 'güvenli olduğunu' iddia ettiği Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi bölgesine savaş uçaklarıyla düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 90'a yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısına ilişkin güncel rakam paylaşıldı.

Açıklamada, Mevasi'de yerinden edilenler ve sivillere yönelik işlenen menfur saldırıda yarısı kadın ve çocuk olmak üzere 90 kişinin öldüğü, 300 kişinin yaralandığı, yaralılar arasında durumu kritik olanların bulunduğu kaydedildi.

Netanyahu: Kassam Tugayları lideri hedef alındı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıda Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları lideri Muhammed ed-Dayf ve yardımcısı Rafa'a Salameh'in hedef alındığını ileri sürdü ancak öldürüldüklerinden "kesin emin olamadıklarını" belirtti. ABD yönetiminin Muhammed ed-Dayff'i hedef alan saldırı öncesi bilgilendirilmemesi üzerine sorulan soruya Netanyahu, "Bir şeylerin sızma riskini neden göze alalım?" şeklinde cevap verdi. Netanyahu, Gazze'de belirlenen hedeflere ulaşmadan saldırıların sona erdirilmesi için yurt içinden ve yurt dışından gelen birçok baskıyı "geri püskürttüklerini" söyledi. Bu sayede Muhammed ed-Dayf saldırısını gerçekleştirebildiklerini savunan Netanyahu, böylece İran'a da caydırıcı bir mesaj gönderdiklerini ifade etti. İsrail ordusu da saldırıda Muhammed ed-Dayf'ın hedef alındığını iddia etmiş, Hamas ise iddiaları yalanlamıştı.

Kaynak: AA