11 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.04.2022 17:04 | Son Güncelleme: 09.04.2022 17:12

Jill Biden'ın koruma ekibine sızdılar

Ajan rolüne bürünen iki adam, ABD first lady'si Jill Biden'ın koruma ekibine sızdı. Pakistan ve İran bağlantıları olan sahte korumalar FBI baskınıyla yakalandı
Jill Biden'ın koruma ekibine sızdılar

ABD Başkanı Joe Biden'ın (79) eşi Jill Biden'ı (70) koruyan Gizli Servis'te 18 aydır büyük bir güvenlik ihmali yaşandığı ortaya çıktı. Buna göre kendilerini Ulusal Güvenlik biriminden ajanlar olarak tanıtan Arian Taherzadeh (40) ve Haider Sher-All (35), Gizli Servis'e sızdı. İki isim ajanların sahip olduğu silahlardan, taktiksel ekipmanlardan ve zırhlı, çakarlı cipten edindiler.

Rüşvetle güven kazandılar

İki isim yaklaştıkları Gizli Servis ajanlarına pahalı hediyeler aldılar. Bunlar arasında first lady'yi koruyan ekibe bağlı bir ajan da vardı. Ona 2 bin dolarlık bir tüfek hediye etmeyi teklif ettiler. Ajanların Washington'da kaldığı bölgeyi keşfettiler. Oraya taşındılar.

Üç daire hediye ettiler

Sonra başka ajanların da yaşadığı apartmandaki beş daireden üçünü yine Gizli Servis çalışanlarına hediye ettiler. Yıllık 40 bin dolarlık bu dairelerde, iPhone, gözetleme sistemleri, dronelar, jeneratör gibi olanakları sağladılar. Kendilerini hükümet görevlisi olarak tanıttıkları bina yönetiminden güvenlik kamerası ve şifrelere erişim yetkisi de aldılar.

Postacı ile tartışma ortaya çıkardı

İkilinin foyası, evlerine gelen bir postacıyla yaşanan münakaşa sonucu ortaya çıktı. Karakolda ajan olduklarını söylenince, emniyet güçleri soruşturma başlattı.  Durumun ciddiyeti anlaşıldı. FBI, bu hafta evlerine baskın yaptı. Gizli Servis'in dört çalışanı açığa alındı. Sahte ajanların niyeti soruşturuluyor. İkisinin de Pakistan ve İran ile bağlantısı olduğu belirtildi.

 

(Kaynaklar: Dailymail, Independent)