08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.07.2024 19:23 | Son Güncelleme: 23.07.2024 19:41

Küresel yazılım krizinden bu yana 5 bini aşkın uçuşu iptal eden Delta'ya soruşturma

Küresel yazılım sorununun yaşandığı 19 Temmuz'dan bu yana 5 bini aşkın seferini iptal eden ABD'li havayolu şirketi Delta hakkında soruşturma başlatıldı. ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, "Tüm yolcuların adil muamele görme hakkı var ve bu hakkın korunmasını sağlayacağım" ifadesini kullandı
Küresel yazılım krizinden bu yana 5 bini aşkın uçuşu iptal eden Delta'ya soruşturma

ABD Ulaştırma Bakanlığı, geçen hafta yaşanan küresel yazılım sorunundan bu yana uçuş iptalleri devam eden havayolu şirketi Delta hakkında soruşturma başlattı. ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, X hesabından yaptığı paylaşımda, Bakanlığın, havayolu şirketinin yasalara uymasını ve devam eden yaygın aksamalar sırasında yolcularıyla ilgilenmesini sağlamak için Delta Hava Yolları hakkında soruşturma başlattığını bildirdi.

Buttigieg, "Tüm yolcuların adil muamele görme hakkı var ve bu hakkın korunmasını sağlayacağım" ifadesini kullandı. Siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'tan kaynaklanan küresel yazılım sorununun en çok etkilediği sektörlerden birisi havacılık, küresel bazda en olumsuz etkilenen şirket de ABD merkezli Delta oldu. FlightAware internet sitesindeki verilere göre, Delta'nın cuma gününden bu yana 5 binden fazla uçuş seferi iptal edildi.

Microsoft'a siber güvenlik hizmeti sağlayan CrowdStrike'ın güncellemesiyle Microsoft işletim sistemi arasındaki kopukluk nedeniyle birçok sektörü etkileyen küresel yazılım sorunu, cuma gününden itibaren dünyanın birçok bölgesinde hayatı olumsuz etkilemişti. ABD’li Microsoft, küresel yazılım sorununun 8,5 milyon Windows cihazını etkilediğinin tahmin edildiğini bildirmişti.

Kaynak: AA