08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.07.2024 16:20 | Son Güncelleme: 19.07.2024 16:24

Musk'tan sonra Zuckerberg de Trump'a destek verdi: Saldırıya verdiği karşılık popülerliğini açıklıyor

Mark Zuckerberg diğer Silikon Vadisi liderleri gibi açıkça Donald Trump'a desteğini dile getirmese de verdiği son röportajda başkan adayını övdü. Meta CEO'su Trump'ın saldırıdan sonra verdiği tepkinin neden bu kadar popüler olduğunu açıklamaya yardımcı olduğunu söyledi
Musk'tan sonra Zuckerberg de Trump'a destek verdi: Saldırıya verdiği karşılık popülerliğini açıklıyor

X'in sahibi Elon Musk ve ünlü medya milyarderi Rupert Murdoch'un Donald Trump'ın yanında yer almasının ardından Mark Zuckerberg de açıkça desteğini dile getirmeden eski başkanı övdü. Meta Platforms'un CEO'su Mark Zuckerberg, ABD eski Başkanı Donald Trump'ın vurulduktan hemen sonra verdiği tepkinin çok güçlü ve ilham verici olduğunu ve seçmenler nezdindeki cazibesini açıklamaya yardımcı olduğunu söyledi. Zuckerberg Kaliforniya'da verdiği bir röportajda “Donald Trump'ın yüzünden vurulduktan sonra ayağa kalkıp Amerikan bayrağıyla birlikte yumruğunu havaya kaldırdığını görmek hayatımda gördüğüm en güçlü şeylerden biri. Bir Amerikalı olarak bu ruh ve mücadele karşısında duygulanmamak elde değil ve bence pek çok insan bu yüzden bu adamı seviyor" ifadelerini kullandı. 

"Seçimlere dahil olmayı planlamıyorum"

40 yaşındaki Zuckerberg, Trump'ı ya da muhtemel rakibi Başkan Joe Biden'ı desteklemeyi reddetti ve seçimlere herhangi bir şekilde dahil olmayı “planlamadığını” sözlerine ekledi. Yine de yorumları, aralarında Tesla milyarderi Elon Musk ve risk sermayedarları Marc Andreessen ve Ben Horowitz'in de bulunduğu, eski başkana ısınan ve bazıları kampanyasına bağış sözü veren Silikon Vadisi liderlerinin arasına eklendi. Zuckerberg yorumlarını Emily Chang ile The Circuit programında yapay zekanın geleceği, sosyal medya ve daha fazlası hakkında geniş kapsamlı bir röportaj sırasında yaptı. Röportajın tamamı gelecek hafta yayınlanacak.

Zuckerberg'in Trump ile ilişkisi, Trump'ın takipçilerine ulaşmak için Meta'nın ürünlerini kullanması nedeniyle karmaşık bir hal aldı. Eski başkanın paylaşımları rutin olarak yanlış bilgi içeriyor ya da Meta'nın kurallarına meydan okuyordu. Şirket, 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınının ardından Trump'ı hem Facebook hem de Instagram'dan iki yıllığına uzaklaştırdı.