17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.01.2024 20:06 | Son Güncelleme: 23.01.2024 20:14

Netanyahu: Gazze'deki savaşın üçüncü aşaması altı ay sürecek

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'deki savaşın 'kontrol ve arıtma' adını verdiği üçüncü aşamasının yaklaşık altı ay süreceğini söyledi. Üçüncü aşamada Gazze’de kara saldırılarının bitirilmesi, birliklerin azaltılması, yedek askerlerin terhis edilmesi ve hedefli saldırılara geçilmesi bekleniyor
Netanyahu: Gazze'deki savaşın üçüncü aşaması altı ay sürecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’deki savaşın üçüncü aşamasının yaklaşık altı ay süreceğini söyledi. İsrail Devlet Televizyonu KAN’ın haberine göre, Netanyahu, hükümetindeki bakanlarla yaptığı toplantıda, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara ilişkin bilgilendirmede bulundu.

"İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde başlayan savaşın üçüncü aşamasını bitirmesi altı ay sürecek." diyen Netanyahu, "Daha önce söylediğimiz gibi, hava (saldırıları) kısmı üç hafta sürecek dedik, öyle de oldu. Kara manevralarından oluşan ikinci kısmın üç ay süreceğini söylemiştik, öyle de oldu. Şimdi, üçüncü kısmın, ‘kontrol ve arıtmanın’ altı ay süreceğini söylüyoruz" ifadesini kullandı. KAN’ın haberinde, İsrail ordusunun, yedek askerleri terhis ederek, yenileme ve odaklanmış bir şekilde savaşa hazırlamak için birliklerini düzenli bir şekilde geri çekerek Gazze’deki asker sayısını azalttığı belirtildi.

Haberde, “Üçüncü aşama kapsamında Gazze’de kara saldırılarının bitirilmesinin, birliklerin azaltılmasının, yedek askerlerin terhis edilmesinin ve hedefli saldırılara geçilmesinin beklendiği” ifade edildi. Üçüncü aşamada, Gazze Şeridi’nde bir güvenlik bölgesinin oluşturulmasının öngörüldüğü haberde aktarıldı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 8 Ocak’ta The Wall Street Journal (WSJ) gazetesine yaptığı açıklamada, ülkesinin Gazze’de savaşın yoğun manevra aşamasından, farklı türdeki özel operasyonlara doğru geçiş yapacağını belirterek, sonraki aşamanın daha uzun süreceğini savunmuştu.

Kaynak: AA