10 Ekim 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.08.2022 12:07 | Son Güncelleme: 29.08.2022 12:30

Oreo'nun üreticisi Mondelez'den salmonella açıklaması

Salmonella bakterisi şüphesi üzerine basın açıklaması yapan Oreo'nun üreticisi Mondelez, "Türkiye’ye gelen ürünlerin hiçbiri bahsi geçen üretim tesislerinden ithal edilmemektedir" dedi.
Oreo'nun üreticisi Mondelez'den salmonella açıklaması

İsviçre merkezli kakao ve çikolata üreticisi Barry Callebaut, Oreo'nun üreticisi Mondelez'i ürünlerinde salmonella bakterisi ihtimali konusunda uyarmış ardından da Mondelez 3 üretim sahasını kapatmıştı. 

Salmonella iddiaları üzerine Mondelēz basın açıklaması yaptı. Tüketicilerin güvenliği ve ürünlerin kalitesi en büyük önceliğimizdir diyen şirket açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Oreo markamız ile ilgili çeşitli basın kuruluşlarında sirküle edilen haber, Haziran 2022 tarihinde Avrupa'da yayınlanmış ve şirketimiz konuyla ilgili aksiyonları ivedilikle almıştır. Haziran ayında tedarikçimizden Salmonella kontaminasyonu hakkında gelen bir uyarının ardından, önlem olarak çikolatanın tedarik edildiği Mondelēz’in üretim tesislerinde detaylı bir kontrol gerçekleştirilmiş ve sağlığa zarar verecek herhangi bir duruma rastlanmamıştır. Bununla birlikte Türkiye’ye gelen ürünlerin hiçbiri bahsi geçen üretim tesislerinden ithal edilmemektedir. Gerekli tüm kontrollerin yapılmasının ve takip önlemlerinin alınmasının ardından, piyasalardaki tüm Mondelēz ürünlerinin güvenli olduğunu teyit etmekten memnuniyet duyuyoruz" 

Kaynak: AA