02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.11.2023 05:12 | Son Güncelleme: 22.11.2023 09:10

Roma-Buenos Aires arasında telefon trafiği: Papa yeni Arjantin başkanına rosario hediye etti

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Arjantin'de 19 Kasım'da yapılan devlet başkanlığı seçimini kazanan Javier Milei ile telefonda görüştü. Milei, Papa'yı 2024 yılında ülkesine davet ederken, Katoliklerin Ruhani Lideri ise kendisine rosario (Tespih) hediye etti
Roma-Buenos Aires arasında telefon trafiği: Papa yeni Arjantin başkanına rosario hediye etti

Arjantin basınında yer alan haberlere göre, Özgürlük Gelişimi Partisi'nden yapılan açıklamada, Papa Franciscus'un Javier Milei'yi telefonla aradığı ve Milei'nin Papa'yı 2024'te ülkesine davet ettiği söylendi.

Milei'nin, Papa ile görüşmesine ilişkin hoş ve çok iyi ifadesini kullandığı ve Papa'nın Milei'ye hediye olarak rosario (Tespih) göndereceği belirtildi. Milei'nin, Papa'ya yönelik daha önce sarf ettiği sözler nedeniyle özür dilediği ve kendisini Arjantin'de büyük bir onurla karşılayacağını söylediği ifade edildi.

Arjantin'de 2027'ye kadar devlet başkanlığı görevini yürütecek olan Milei, 10 Aralık'ta görevi Alberto Angel Fernandez'den devralacak.

Javier Milei, seçim kampanyası süresince katıldığı televizyon programlarında Papa için ağır ifadeler kullanmıştı. Arjantin'de sandıkların yüzde 99'undan fazlasının açıldığı seçimin sonuçlarına göre, Özgürlük Gelişimi Partisi'nin adayı Milei, oyların yüzde 55,69'unu alarak devlet başkanı seçilmişti.

Kaynak: AA