25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.05.2022 12:44 | Son Güncelleme: 21.05.2022 12:47

Rus füzeleri kültür sarayını vurdu

Rus kuvvetlerinin sivil alanlara gerçekleştirdiği son saldırı güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Harkov’un Lozova şehrindeki Kültür Sarayı’na isabet eden füze binayı anında yok etti. Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna Savunma Bakanlığı duruma sosyal medyadan tepki gösterdi
Rus füzeleri kültür sarayını vurdu

Rus kuvvetleri Harkov bölgesini ele geçirme çabalarına devam ederken dün Lozova şehrindeki tarihi bir binaya saldırdı. Kameralara yansıyan saldırı anında, füzelerin Lozova’nın kültür merkezine isabet ettiği ve yapıyı tamamen yok ettiği görüntülendi. Yerel haber kuruluşları saldırıda en az 7 kişinin yaralandığını, bunlara 11 yaşındaki bir çocuğun da dahil olduğunu yazdı.

“Mutlak kötülük”

Zelenskiy, Fabeook sayfasında “İşgalciler kültürü, eğitimi ve insanlığı kendilerine düşman olarak tanımladı. Bu hedefleri seçenlerin aklından neler geçiyor? Mutlak kötülük, mutlak aptallık” diye konuştu.

Bakanlıktan aciliyet vurgusu

Saldırının görüntülerini Ukrayna Savunma Bakanlığı Twitter hesabından paylaştı. Bakanlık paylaşımında, “Rusya sivil toplumu kasten terörize ediyor. Güvenlik kameralarından görüntüler: Rus füzesi Harkov bölgesindeki Lozova’nın Kültür Sarayı’nı vuruyor. Biri çocuk yedi sivil yaralandı. #ukraynaiçinhavasavunması. Hemen bugün ihtiyacımız var!” yazdı.

Lozova’nın Kültür Sarayı 1977’de açılmıştı. İçinde oditoryum, konferans salonu, üç dans salonu ve dersler için sınıflar vardı.