12 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.08.2024 11:08 | Son Güncelleme: 22.08.2024 13:26

Sicilya'da yat kazası: İngiltere'nin Bill Gates'i Mike Lynch'in cesedi çıkarıldı

Reuters'a konuşan bir kaynak dün yat enkazından çıkarılan cesetlerden birinin teknoloji girişimcisi Mike Lynch'e ait olduğunu söyledi. Kayıp altı kişiden birinin cesedi hala kayıp. Kaynağa göre kayıp olan kişi Lynch'in kızı Hannah
Sicilya'da yat kazası: İngiltere'nin Bill Gates'i Mike Lynch'in cesedi çıkarıldı

Sicilya'da batan süperyat Bayesian'ın enkazından dün kayıp altı kişiden beşinin cesedi çıkarıldı. Ancak yetkililer teyit edilmeden cesetlerin kimliğini açıklamadılar. İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan kurtarma operasyonuna yakın bir kaynak, İngiliz teknoloji patronu Mike Lynch'in cesedinin çıkarıldığını söyledi. Kaynak, Lynch'in 18 yaşındaki kızı Hannah'nın hala kayıp olduğunu söyledi. 

İngiliz bandıralı, 22 yolcu ve mürettebat taşıyan 56 metre uzunluğunda bir süper yat olan Bayesian, kötü hava koşullarının ardından birkaç dakika içinde dalgaların altında kaybolduğunda Palermo yakınlarındaki Porticello limanı açıklarında demirliydi. 59 yaşındaki Lynch, İngiltere'nin en tanınmış teknoloji girişimcilerinden biriydi ve ABD'deki büyük bir dolandırıcılık davasında kısa süre önce beraat etmesini kutlamak üzere arkadaşlarını yatta kendisine katılmaya davet etmişti.

Cesedi mavi bir ceset torbası içinde karaya çıkarıldı ve bir ambulansla yakındaki bir hastanenin morguna götürüldü. Lynch ve kızının yanı sıra tekneden kaçmayı başaramayan diğer kişiler Morgan Stanley International'ın icra kurulu başkanı Jonathan Bloomer ve eşi, Judy ile Clifford Chance avukatı Chris Morvillo ve eşi Neda Morvillo'dur. Aralarında Lynch'in eşinin de bulunduğu on beş kişi kurtulmayı başarırken, teknenin şefi Kanada-Antiguan vatandaşı Recaldo Thomas'ın cesedi faciadan saatler sonra enkazın yakınlarında bulundu.