16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2024 10:37 | Son Güncelleme: 14.07.2024 13:00

Şüpheli hakkında tüm bilinenler: Sabıkası yok, matematik ödülü var

Cumartesi günü Pennsylvania'da düzenlenen bir mitingde eski Başkan Donald J. Trump'a suikast girişiminde bulunan kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu açıklandı. Sabkıası olmayan Crooks'un matematik ödülü var
Şüpheli hakkında tüm bilinenler: Sabıkası yok, matematik ödülü var

Jack Healy, Mike Baker, Nicholas Bogel-Burroughs and Katie Benner / The New York Times

Cumartesi günü Pennsylvania'da düzenlenen bir mitingde eski Başkan Donald J. Trump'a suikast girişiminde bulunan silahlı saldırgan F.B.I. tarafından Bethel Park, Penn'den 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olarak açıklandı ancak yetkililer Crooks hakkında ek bilgi vermedi

Silahlı saldırganın Pensilvanya'daki mahkeme kayıtlarına yansıyan bir suç geçmişi bulunmuyor ve yetkililer şimdilik suikastın ardındaki motivasyonu tespit ediebilmiş değil. Seçmen kayıtları Crooks'un Cumhuriyetçi olarak kayıtlı olduğunu gösterse de federal kampanya finansmanı kayıtları, Ocak 2021'de Demokrat bağış platformu ActBlue aracılığıyla liberal bir seçmen katılım grubu olan Progressive Turnout Project'e 15 dolar bağış yaptığını gösteriyor.

Pazar sabahı erken saatlerde emniyet güçleri, şüphelinin ailesinin Pittsburgh'un güneyinde ve Butler'daki miting alanına yaklaşık bir saatlik mesafede bulunan Bethel Park'taki evine giden tüm yolları kapattı. Çok sayıda akraba yorum yapmak üzere gönderilen mesajlara yanıt vermedi.

Gizli Servis'e göre Crooks, Bay Trump'ın konuşma yaptığı açık hava miting alanının dışında "yüksek bir konumdan" ateş ettikten sonra öldürüldü. İki emniyet yetkilisine göre kolluk kuvvetleri, saldırgan olduğuna inandıkları beyaz bir adamın cesedinin yanında AR-15 tipi yarı otomatik bir tüfek ele geçirdi.

Batı Pennsylvania'daki The Tribune-Review 'e göre Crooks, yaklaşık 1.400 öğrencisi olan Bethel Park Lisesi'nden 2022 yılında mezun olmuş ve o yıl Ulusal Matematik ve Bilim Girişimi'nden 500 dolarlık bir "yıldız ödülü" almış görünüyor.

2022'deki mezuniyet töreninin internetteki bir kaydında Crooks, adı okunduktan sonra mütevazı bir alkışla sahneyi geçerken görülüyor; siyah mezuniyet cübbesi giymiş gözlüklü, ince yapılı genç bir adam, bir okul yetkilisiyle kısa bir süre poz verdikten sonra diplomasını alıyor.

©️ 2024 The New York Times Company