16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2024 10:21 | Son Güncelleme: 14.07.2024 13:00

Eski Gizli Servis ajanı Jonathan Wackrow: Ulusal felakete milimetreler kalmıştı

ABD başkan adayı Donald Trump'ın suikast girişimine uğramasının yankıları sürerken Eski Gizli Servis ajanı Jonathan Wackrow yaptığı açıklamada "Eski Başkan Trump'ı bir suikast sonucu kaybetmekten milimetrelerce uzaktaydık. Bu bir daha asla olamaz" ifadelerini kullandı
Eski Gizli Servis ajanı Jonathan Wackrow: Ulusal felakete milimetreler kalmıştı

ABD’de başkanlık için yarışan eski başkan Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği seçim mitinginde kürsüde konuşurken, şüpheli bir saldırgan tarafından silahlı saldırıya uğrayarak kulağından yaralandı.

Olay sonrası Wall Street Journal saldırıyı “Silahlı saldırıyı çevreleyen karmaşanın, kalabalıkta ölen bir kişi için tutulan yasın ve eski Başkan için duyulan endişenin ortasında açık olan bir şey var: Bu çok daha kötü olabilirdi. Son 60 yıldır bir başkanlık suikastı yaşanmamıştı” diye yorumladı.

Eski Gizli Servis ajanı Jonathan Wackrow ise CNN'de yaptığı açıklamada, "Eski Başkan Trump'ı bir suikast sonucu kaybetmekten milimetrelerce uzaktaydık" dedi.

"Bu bir daha asla olamaz" diyen Wackrow, Gizli Servis'in neyin yanlış gittiğini ve tetikçinin eski başkana nasıl net bir atış yapabildiğini bulması gerektiğini söyledi.