29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 22.01.2023 14:03 | Son Güncelleme: 22.01.2023 20:59

TikTok'ta ünlenen konserve ton balığı artık birçok kişi için lüks sofralara layık

Sosyal medyada paylaşılanlar ne kadar hızlı trend olsa da klasiklerden kaçış yok gibi gözüküyor. TikTok'un yükselen yıldızı ne şarkıcı ne aktör ne de komedyen ama sokakta kimse sorsanız tanır. Yeni fenomen konserve ton balığı. TikTok sayesinde konserve ton balığı kendini en lüks masalarda buldu
TikTok'ta ünlenen konserve ton balığı artık birçok kişi için lüks sofralara layık

Wall Street Journal'ın paylaştığı yazıda, veri şirketi Euromonitor International'a göre ABD konserve deniz ürünleri satışları 2022 yılında yüzde 9,7 arttı, toplam 2,7 milyar dolara ulaştı. Sektör yöneticileri ise bu artışı yeni ama yine de uygun fiyatlı gıdalar arayan genç müşterilere bağladı. Konserve balık satıcıları bu trendden faydalanmak için yeni ürünler piyasaya sürüyor, üretimi artırıyor ve sosyal medya fenomenleriyle çalışıyor. Konserveler artık aromalı zeytinyağları, domates sosları ve baharatlar içeriyor, şık etiketler taşıyor ve fiyatları 20 dolara kadar çıkıyor. TikTok sayesinde konserve ton balığı bir anda kendini en lüks masalarda buldu. 

Deniz ürünleri konserve şirketi Wildfish Cannery'nin CEO'su Mathew Scaletta, konserve balık satışlarında gözle görülür bir artış olduğunu ve Alaska merkezli şirketin talebi karşılamakta zorlandığını söyledi. Wildfish'in satışları ilk olarak 2020'de pandemi sırasında arttı ve geçen yıl toptan satış gelirinin iki katına çıktı.

#konservebalık 25 milyondan fazla izlenmiş

Sektördeki yöneticiler artan ilginin en büyük itici gücünün sosyal medya olduğunu söylüyor. Sosyal medya uygulaması TikTok'ta yapılan bir arama, bugüne kadar #tinnedfish etiketli videoların 25 milyondan fazla görüntülendiğini, kullanıcıların farklı konservelerle ilgili deneyimlerini paylaştığını ve belirli markaları tavsiye ettiğini gösteriyor.

'Konserve balıkla randevu gecesi'

Şu anda internette yemek videoları hazırlayan eski profesyonel şef Ali Hooke, ilk 'konserve balık randevu gecesi' videosunu geçen yıl yayınladı. Eski şef paylaşımı hakkında "Dolapta biraz konserve balık vardı ve biz de güzel birer kadeh şarap doldurduk, yanına da biraz ekşi mayalı ekmek kızarttık. Elimizdeki tek şey buydu ama çok eğlenceli ve çok keyifliydi" açıklamasını yaptı. O zamandan beri Hooke, evde yeni yiyecekler denemek isteyen çiftlere rehberlik etmek için birçok çeşit konserve ürünlerle şarküteri tabakları hazırladığı birçok video paylaştı.

Ton balığını da havalandırmak lazım

Dünyaca ünlü konserve şirketi Bumble Bee'nin marka pazarlama direktörü Jeremy Zavoral ise "Ton balığı standart ton balıklı sandviçten daha fazlasını yapabilir. Bir kutu ton balığı ile gurme bir deneyim yaşamak mümkün" sözlerini kullandı. Konserve deniz ürünleri üreten Kanadalı şirket Scout Canning’in CEO’su Adam Bent’e konserve balık zamanımızın şarabı bile olabilir, birçok gastronomi meraklısı buldukları ilginç çeşit ürünleri arkadaşlarını ve ailelerini etkilemek için kullanıyor.