20 Ağustos 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2024 22:38 | Son Güncelleme: 14.07.2024 22:42

Trump Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'ne katılacağını duyurdu

Donald Trump, ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Partinin başkan ve başkan yardımcısı adayının kesinleşmesi beklenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nin ertelenmeyeceğini ve kendisinin de kongreye katılacağını açıkladı
Trump Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'ne katılacağını duyurdu

Eski ABD Başkanı Donald Trump, ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Partinin başkan ve başkan yardımcısı adayının kesinleşmesi beklenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nin ertelenmeyeceğini ve kendisinin de kongreye katılacağını bildirdi.

Trump, Social Truth adlı sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Başkanlık için yarışan Trump, "Dün meydana gelen korkunç olayların ardından Wisconsin'e seyahatimi ve Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'ni 2 gün ertelemeyi düşündüm ancak sonra bir saldırgan ya da potansiyel suikastçının zorla gündemi değiştirmesine izin veremeyeceğime karar verdim" ifadesini kullandı.

Trump, bugün Milwaukee için yola çıkacağını paylaştı. ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesi Cumhuriyetçilerin başkan ve başkan yardımcısı adaylarının kesinleşmesi beklenen Kongre, yarın Wisconsin eyaletinin Milwaukee kentinde başlayacak.

Kongrede, Trump'ın, partisinden başkanlık adaylığını resmi olarak açıklanması bekleniyor.

Kaynak: AA