12 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.07.2024 21:31 | Son Güncelleme: 14.07.2024 21:39

ABD Başkanı Biden: Saldırganı biliyoruz ama sebebini bilmiyoruz

ABD Başkanı Joe Biden, eski başkan Donald Trump'a suikast girişimi hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Biden, "Soruşturmayı FBI yürütüyor. Saldırganı biliyoruz ama sebebini bilmiyoruz. Güvenlik önlemleri gözden geçirilecek. Ulus olarak birleşmeliyiz, birlik olmalıyız" dedi
ABD Başkanı Biden: Saldırganı biliyoruz ama sebebini bilmiyoruz

ABD eski Başkanı Donald Trump'a gerçekleştirilen suikast girişimi sonrası ABD Başkanı Joe Biden, bir kez daha kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Biden, "Soruşturmayı FBI yürütüyor. Saldırganı biliyoruz ama sebebini bilmiyoruz. Güvenlik önlemleri gözden geçirilecek. Ulus olarak birleşmeliyiz, birlik olmalıyız" dedi ve şu sözleri kaydetti:

"Donald için dua ettik. Aynı zamanda hayatını kaybeden mağdurun ailesine de başsağlığı diliyoruz. Ateş açıldıktan sonra hayatını kaybetti. Birlik en önemli önceliğimiz. Başkan yardımcısı Kamala Harris ve ben acil durum odasındaydık. FBI, ulusal güvenlik, CIA ve geniş bir ekip birlikteydik. Saldırganın motivasyonunu hala öğrenemedik.

FBI ve birlikte çalıştığı kurumlar hala araştırıyor. Bu soruşturma devam ettiği sürece biz şunu yapacağız: Gizli servisten ellerindeki tüm kaynakları kullanarak onun güvenliğinin sağlanması için ellerinden ne geliyorsa yapmalarını ve tüm güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesini istedim"

ABD'de bu tür hastalıklı şiddete yer yok

Biden, Trump'a yönelik saldırının hemen ardından basına kısa bir açıklama yapmıştı. Bu tür olayların gerçekleşmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen Biden, "Buna asla göz yumamayız" diye konuştu.

Joe Biden, herkesin bu şiddeti kınaması gerektiğini belirtti. ABD Başkanı Biden, "ABD'de bu tür hastalıklı şiddete yer yok" vurgusu yaptı.