26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.03.2023 13:39 | Son Güncelleme: 10.03.2023 14:01

Ukrayna lideri Zelenskiy'nin Oscar töreninde yer alma teklifi ikinci kez reddedildi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin bu yılda Oscar töreninde yer alma teklifinin reddedildiği ortaya çıktı
Ukrayna lideri Zelenskiy'nin Oscar töreninde yer alma teklifi ikinci kez reddedildi

Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy'in Oscar törenine video mesaj ile katılma talebi bu yıl da gerçekleşmeyecek. Variety'nin haberine göre bu yıl Grammy Müzik Ödülleri ve Altın Küre Ödülleri'ne video mesaj gönderen Zelenskiy, pazar günü gerçekleşecek Oscar gecesinde de görünmeyi planlıyordu. Ancak bu talebi reddedildi. 

Oscar'larından birini Zelenskiy'e veren ABD'li aktör Sean Penn, geçen yıl Akademi'nin liderin konuşma yapmasına izin vermemesi halinde ödüllerini eriteceğini söylemişti. Penn, "Akademi Ödülleri'nin hepimizle konuşma fırsatı vermekten başka yapabileceği daha büyük bir şey yok" dedi. 

Geçtiğimiz yıl, Oscar'ın baş yapımcısı Will Packer'ın, çatışmadan etkilenen herkesin beyaz olması ve daha önce siyahi insanların yaşadığı trajedilerin aynı ilgiyi görmemesi nedeniyle Zelenskiy'ye konuşma fırsatı verilmesi konusundaki endişelerini dile getirdiği öne sürüldü. Bunun yerine törende bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Bu yılın en iyi belgesel kategorisinde, savaşta ebeveynlerini kaybeden çocuklara odaklanan A House Made of Splinters yer alıyor. En iyi film kategorisinde ise Top Gun yer alıyor: Maverick filmi, bu hafta filmin kısmen Rus oligark Dimitry Rybolovlev tarafından finanse edildiği haberlerinin ardından eleştirilerin hedefi oldu. Akademi Zelenskiy hakkında henüz bir açıklama yapmadı.