12 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.03.2022 12:29 | Son Güncelleme: 13.03.2022 13:15

Ukrayna: Rusya tahliyelerde kullanılan yolcu trenine saldırdı

Ukrayna'nın tahliye operasyonlarında kullandığı yolcu trenine Rus ordusu tarafından ateş açıldığı bildirildi
Ukrayna: Rusya tahliyelerde kullanılan yolcu trenine saldırdı

Ukrayna Demir Yolları Ukrzaliznytsia, Donetsk bölgesinde şiddetli çatışmaların ortasında kalanların tahliye operasyonunda kullanılan yolcu trenine Rus ordusu tarafından ateş açıldığı bildirdi. 

Açıklamada, "Tren, şiddetli çatışma bölgesinde bulunan Donetsk ve Luhansk bölge sakinlerini almak için Lyman şehrine tahliye seferini yapıyordu" ifadesi kullanıldı.

Saldırı sonucu trenin kondüktörlerinden birinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı bilgisi verilen açıklamada, "Ukrzaliznytsia bu dakikalarda hasar gören trenin mürettebatını ve Lyman tren istasyonunda kurtarılmayı bekleyen yaklaşık 100 çocuk da dahil tüm yolcuları tahliye etmek için her türlü çabayı sarf ediyor" denildi.

İvano-Frankivsk'taki havalimanı bombalandı

Öte yandan, Ukrayna'nın İvano-Frankivsk şehri Belediye Başkanı Ruslan Martsinkov sosyal medyadan yaptığı açıklamada, şehrin uluslararası havalimanının Rus ordusu tarafından havadan bombalandığını belirterek, "Düşmanın amacı panik ve korku ekmek" yorumunda bulundu.

Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezi'ne de saldırıldı

Lviv Belediyesi'nin sabah saatlerinde yaptığı açıklamaya göre, Rus güçleri şehirdeki Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezi'ne saldırdı: "İşgalciler, Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezi'ne saldırı düzenledi. İlk bilgilere göre 8 füze fırlattılar" ifadesi yer aldı. 

Daha sonra açıklama yapan Lviv Valisi Maksim Kozicki, Rus ordusu tarafından gerçekleşen füze saldırısında 9 kişinin öldüğünü, 57 kişinin yaralandığını söyledi.

Kaynak: AA