13 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.10.2022 09:46 | Son Güncelleme: 31.10.2022 10:33

Ukrayna'nın 5 bölgesinde patlamalar

Rusya bu saban Ukrayna'nın 5 bölgesini 40 seyir füzesi ile vurdu. Başkent Kiev'in de aralarında bulunduğu şehirlerdeki alt yapı tesisleri çöktü
Ukrayna'nın 5 bölgesinde patlamalar

Rusya-Ukrayna savaşında 9 aya girilirken Kiev güne yine patlama sesleri ile uyandı. Rusya, başkent Kiev, Zaporijya, Kirovograd, Harkiv ve Odessa'yı vurdu. Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Anton Geraşçenko, Twitter'den yaptığı paylaşımda "Bu sabah Ukrayna'ya 40 Rus seyir füzesi fırlatıldı" dedi. Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaly Kliçko de Telegram hesabından yaptığı paylaşımda "Kritik altyapı tesislerine yapılan saldırı sonucu başkentin bir kısmında elektrik kesildi. Bazı bölgelerde su yok. Tüm birimler çalışıyor" ifadelerine yer verdi.

Alt yapı tesisleri vuruldu

Ülkenin diğer bölgelerine yapılan saldırılar sonucu da özelikle enerji ve diğer kritik altyapıların hasar gördüğü belirtiliyor. Yerel basın Zaporijya, Kirovograd, Harkiv ve Odessa şehirlerinde de patlama sesleri duyulduğunu yazdı.  Ukraynalı yetkililer, hava savunma sistemlerinin çalıştığını açıkladı.

Harkov Belediye Başkanı Ihor Terekhov da elegram'da iki füzenin şehirdeki kritik bir altyapı tesisini vurduğunu söyledi. Bölgesel askeri yönetim başkanı Ihor Taburets ise, Çerkasi bölgesinin bazı bölümlerinin altyapı tesisinin vurulmasının ardından elektriklerin kesildiğini ifade etti.

Kaynak: AA