19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.05.2024 14:24 | Son Güncelleme: 06.05.2024 14:27

Zelenskiy "Tanrı bizimle" dedi Rusya'dan yanıt gecikmedi: Efendimiz Kiev'de yaşamıyor

Paskalya Bayramı için Kiev'deki katedralden mesaj yayınlayan Zelenskiy "Tanrı Ukrayna'nın yanında" dedi. Rus Ortodoks Kilisesi'nden yanıt gecikmedi: Efendimiz Kiev'de yaşamıyor
Fotoğraf: @ZelenskyyUa/Twitter
Fotoğraf: @ZelenskyyUa/Twitter

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, pazar günkü Paskalya yortusu için Kiev'deki Ayasofya Katedrali'nden mesaj yayınladı. Zelenskiy "Tanrı, Ukrayna'nın tarafında. Arma olarak bizim bayrağımızı kullanıyor. Böyle bir müttefikle yaşam, ölüme karşı zafer kazanacaktır. Biz işgalcilerin ve istilacıların önünde değil sadece dua ederken diz çökeriz" diyerek Rusya'nın savaşta Hıristiyanlığın tüm temel ilkelerini çiğnediğini iddia etti.

Rus Ortodoks Kilisesi ise Zelenskiy'nin mesajına "Efendimiz, Kiev'de yaşamıyor. Zelenski onu seferberlik kapsamında orduya alıp cepheye gönderemez. Zelenski'nin söylediklerini dikkate almaya gerek yok" şeklinde yanıt verdi. Kilisenin halkla ilişkiler direktörü Vahtang Kipsidze, Zelenskiy'nin Tanrı'yla ilgili açıklamalarının "kafirce" olduğunu savundu.

Zaharova'dan ağır sözler

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da Zelenskiy'i hedef alarak açıklamalarının "uyuşturucudan kafayı bulmuş birinin yapacağı" türden bir söylem olduğunu dile getirdi. Zaharova, Zelenskiy'nin açıklamalarının hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat 2022'de verdiği emirle başlayan savaşın ardından Ukrayna Ortodoks Kilisesi, Moskova Patrikhanesi'yle bağlarını kopardığını açıklamıştı. Ukrayna istihbaratı, kilisedeki bazı din görevlilerinin Rus ajanı olarak çalıştığını ileri sürmüştü.