08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.06.2024 21:16 | Son Güncelleme: 13.06.2024 23:02

Bakan Tekin: Mülakatı bir zorunluluk olarak görüyorum

Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğretmen atamalarında mülakatı bir zorunluluk olarak gördüğünü söyledi. Tekin, "Meslek itibarıyla öğretmenlik bunu gerektiriyor. Bu benim varsayımım" dedi
Bakan Tekin: Mülakatı bir zorunluluk olarak görüyorum

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kamuda öğretmenlik için mülakatın bir zorunluluk olduğunu savundu. Habertürk TV canlı yayınında soruları yanıtlayan Tekin, "Meslekler arasında mesleğin gerektirdiği niteliklerin ölçülmesi açısından... Ben öğretmenliği kutsal bir meslek olarak görüyorum, kimse kusura bakmasın. Dolayısıyla ben şunu istiyorum. 86 milyon vatandaşımızın çocuklarını bize emanet ederken güvenle emanet edeceği bir öğretmen kitlesi olsun istiyorum. En iyilerini seçmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

"Meslek itibarıyla öğretmenlik bunu gerektiriyor"

"Veli çocuğunu okula kayda götürüyor, okulda öğretmen seçiyor" diyen Tekin şöyle devam etti: "Benim çocuğumu şu öğretmenin sınıfına yazdırın diyor. Veli seçme hakkında sahipken ben öğretmenimi seçmek istiyorum dediğimde, bu mesleğin itibarının, onurunun, diğer meslekler karşısında farklı bir pozisyonda olduğunun göstergesi olarak en iyi öğretmen adaylarımızı aramıza alıp öğretmen yapmak istiyorum. En iyisini seçmemiz için ölçme ve değerlendirme süreci oluşturmamız gerekiyor. Çünkü bunu seçerken adalet ve güvenle ilgili insanların zihninde bir soru işaretinin kalmaması gerekiyor. Böyle baktığımızda öğretmenlik mesleği açısından sözlü sınavı, mülakatı ben kendi adıma bir zorunluluk olarak görüyorum. Üniversitelerde profesör istihdam ederken bile deneme dersi adıyla ders verdirerek... Bu çok yaygın bir uygulama. Bunu ölçmemiz lazım. Meslek itibarıyla öğretmenlik bunu gerektiriyor. Bu benim varsayımım. Bugün özel okullar bile öğretmen istihdam ederken davet ediyor, mülakat yapıyor, ondan sonra istihdam ediyor. Kamuda bunu yaptığım zaman ne sakınca olabilir? Kamuda bunu yaptığım zaman ne sakınca olabilir? Mülakatı adil, şeffaf, güvenilir bir şekilde yaparsanız diyenlere cevabım; öyle bir sistem kuracağım ki, kimse bu sistemde haksızlık yapıldığına dair eleştiriyi dile getirmeyecek"