20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 16.09.2022 16:43 | Son Güncelleme: 16.09.2022 16:51

Boğaziçi’nde Prof. Dr. Tuna Tuğcu 3 ay daha görevinden uzaklaştırıldı

Boğaziçi Üniversitesi’nde kişisel bilgilerin sızdırıldığını ortaya çıkaran Bilgi Teknolojileri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tuna Tuğcu’nun görevden uzaklaştırma süresi 6 aya uzatıldı
Boğaziçi’nde Prof. Dr. Tuna Tuğcu 3 ay daha görevinden uzaklaştırıldı

Boğaziçi Üniversitesi’nde yönetim ile öğretim üyeleri arasında yaşanan gerilime bir yenisi daha eklendi ve temmuz ayında görevinden uzaklaştırılan Prof. Dr. Tuna Tuğcunun süresi rektörlük kararı ile 3 ay daha uzatıldı. Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan bu olayın temeli haziran ayına dayanıyor...

Verilerin özel firmaya sızdırıldığını tespit etti

Yaklaşık 4 ay önce aralarında Prof. Dr. Tuna Tuğcu’nun da olduğu Bilgi Teknolojileri Kurulu (BTK) üyeleri üniversitedeki kişisel verilerin özel bir firmaya sızdırıldığını tespit etti. Yapılan incelemede bir firmaya akademik personel, idari personel, öğrenci ve mezunların kişisel bilgilerini de barındıran dört veritabanına erişim hakkı verildiği tespit edildi. Bu olayı ortaya çıkaran 4 kurul üyesi 3 ay süreyle görevlerinden uzaklaştırıldı. Ardından kurul üyelerinden üçü 8 Temmuz’da göreve iade edilirken BTK Başkanı Prof. Tuna Tuğcu’ysa göreve iade edilmemişti. Tuğcu’nun uzaklaştırma süreci dolmak üzereyken tekrar 3 ay uzaklaştırma kararı alındı.

Destek mesajları yağdı

Bu karar üzerine internette Prof. Dr. Tuğcu için açılan web sitesine hem akademisyenlerden hem öğrencilerden hem de mezunlardan destek mesajları geldi. Tuğcu, araştırmaları ve deneyiminin yanı sıra rekabetçi programlama yarışmalarında Türkiye'yi üst sıralara taşımak için yaptığı çalışmalarla da tanınıyor.

Prof. Dr. Tuna Tuğcu kimdir?

Doktora derecesini 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden alan Tuğcu, Georgia Institute of Technology'de Broadband and Wireless Networking Lab'da 18 ay doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştıktan sonra yine aynı üniversitede iki yıl misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2004 güzünde Türkiye'ye kesin dönüş yapan Tuğcu o tarihten beri Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yapıyor. Moleküler haberleşme alanında yapılan uluslararası araştırmalarda görev alıyor. Dr. Tuğcu akademik araştırmaları ve öğretim üyeliğinin yanı sıra Internet Kurulu üyeliği, Elektrik-Elektronik Teknoloji Platformu Telekom Grubu danışmanlığı, bilişsel radyo alanında NATO Bilim ve Teknoloji Gruplarında da katkılar sunuyor.