16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.02.2023 20:53 | Son Güncelleme: 03.02.2023 22:05

Amazon yalnızca öğrencileri ve yeni mezunları işe alacak

Amazon, iş gücünü yeniden elden geçirirken junior yazılım mühendisliği pozisyonlarını öğrenciler veya yeni mezunlar ile sınırlandırmaya karar verdi. Şirket, daha genç ve potansiyel olarak daha uygun fiyatlı bir yetenek havuzunun peşinden gidiyor
Amazon yalnızca öğrencileri ve yeni mezunları işe alacak

Amazon junior yazılım geliştirici pozisyonları için yalnızca öğrencileri veya yeni mezun kişileri işe alıyor. Insider’ın haberine göre şirket içinde yayınlanan bir e-postada 25 Ocak 2023'ten itibaren Amazon, en düşük yazılım geliştirme mühendisliği pozisyonu olan SDE-1'ler için yeni iş ilanlarını lisans, yüksek lisans öğrencilerinden ve yeni mezunlardan seçecek. E-postada yarı zamanlı çalışmak isteyenlerin de başvurabileceği belirtildi. 

Şirket genelinde yayınlanan mesajda işe alımlarda yapılan bu değişikliğin küresel çapta olduğu ifade edildi. Amazon'un S-ekibi, iki düzineden fazla üst düzey yönetici ve üst düzey İK liderlerinden oluşan bir grubun kararıyla verildi. 

Deneyimli mühendisler daha yüksek maaş alma eğiliminde olduğundan, Amazon'un daha genç ve daha uygun fiyatlı bir mühendis grubunu hedeflemeyi seçmesi mümkün görünüyor. Şirketin mesajında, "Öngörülebilir gelecekte, Öğrenci Programları aracılığıyla yerleştirmeye hazır adaylara öncelik veriyoruz” ifadeleri yer aldı. 

Maliyetleri kısıyor

Bu tip öğrenci programları, son yıllarda şirket için önemli bir işe alım havuzu oldu. Ancak bazı mühendisler, Amazon'un yeni işe alınanlar için çıtayı düşürdüğüne inanıyor. Insider’a konuşan Amazon sözcüsü August Aldebot Green, "İşe alma çıtamızı düşürdüğümüze dair herhangi bir ima yanlış. 1 milyondan fazla çalışanımız var ve herkesin fikrine değer versek de sadece birkaçının böyle bir şeyin doğru olduğunu söylemesi, bunu gerçek yapmaz” dedi. 

Bu yeni karar Amazon’da büyük bir yapılanma döneminde gerçekleşti. Şirket geçen ay tarihindeki en büyük işten çıkarmayı duyurarak 18 bin çalışanın işine son vereceğini duyurdu. Ayrıca Amazon maliyetleri kısmak için geçen yıl içinde bir dizi projeyi ve ekibi kapattı.