08 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.07.2022 17:03 | Son Güncelleme: 05.07.2022 17:34

Amazon'un Prime Alışveriş Festivali için geri sayım: Amaç alışveriş çılgınlığı değil, ilham verici bir deneyim

Amazon'un her yıl Prime üyelerine özel düzenlediği alışveriş etkinliği, Türkiye'de bu yıl 18 - 25 Temmuz'da gerçekleşecek. Prime Alışveriş Festivali'nin tanıtımında sahnede Kaan Sekban ve Amazon Türkiye Ülke Genel Müdürü Richard Marriott vardı
Amazon'un Prime Alışveriş Festivali için geri sayım: Amaç alışveriş çılgınlığı değil, ilham verici bir deneyim

Nazlı Berivan Ak [email protected]

Kaan Sekban’ın sunumu, Amazon deneyimini paylaşması ve devamında sahneye Amazon Türkiye Ülke Genel Müdürü Richard Marriott’ı davet etmesiyle Prime Alışveriş Festivali buluşması sabahın erken saatlerinde geniş katılımla başladı. Etkinlik Marriott’ın Türkiye’deki basın mensuplarıyla tanışma ve sohbet etme buluşması olması bakımından da özeldi ve samimi bir havada gerçekleşti. Marriott konuşmasına üç yıl önce ailesiyle İstanbul’a taşınma ve ticarette yüksek potansiyel sahibi olduğunu bildiği Türkiye’nin misafirperverlik konusunda da özel bir yeri olduğunu kısa sürede anlama hikayesiyle başladı.Amazon’un tüm dünyada ilham verici olma hedefini Türkiye’de de gerçekleştirme misyonunu taşıdığını söyleyen Marriott, Prime üyelerine özel planladıkları festivalin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

"Haftayı gerçek bir festivale döndürmek istiyoruz"

Peki festival indirimli ürünlerden öte neyi içeriyor, nasıl bir deneyim vaat ediyor? Marriott’a göre alışveriş çılgınlığından ziyade amaç Prime üyeliğinin özel olma halini tüketicilere hissettirmek ve her yönüyle Prime ailesinin bir parçası olmanın ayrıcalığını deneyimlemelerini sağlamak.

Nazlı Berivan Ak ve Richard Marriott

“Bu haftayı gerçek bir festivale döndürmek için de sadece müşterilerimize hayallerindeki ürün ve indirimleri değil, hayallerindeki deneyimlere de kavuşma fırsatı sunalım istedik. Kampanya dönemi boyunca her kitleden müşterimizin, hayatında ancak bir kez yakalayabileceği bir fırsat sunuyoruz ve hayallerindeki ünlülerle tanışıp birlikte unutulmaz bir zaman geçirmeyi vaat ediyoruz” diyen Marriott kampanyayı özel isimlerle kurguladıklarının altını çizdi.

Ünlü isimlerle eğlence dolu sürprizler

Amazon Türkiye'nin sunacağı yılın en büyük indirimlerine ek olarak 18 – 25 Temmuz tarihleri arasında Amazon.com.tr müşterilerini, farklı ilgi alanlarından birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı eğlence dolu sürprizler de bekliyor. Prime Alışveriş Festivali boyunca Amazon Türkiye müşterileri Türkiye'nin ilk Formula 2 yarış pilotu Cem Bölükbaşı ile pistte hız denemesi, Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcusu Pascal Nouma ile tek kale maç, restoran eleştirmeni Vedat Milor ile öğle yemeği yeme şansı, Murat Dalkılıç ile stüdyoda şarkı söyleme ve ses koçluğu seansı, YouTuber Meryem Can ile “Milyonlarca izlenen YouTube videosu nasıl çekilir?” eğitimi, içerik üreticisi Mendebur Lemur ile son teknoloji ürün denemesi ve video konukluğu, ünlü moda fenomeni Moda Tutkusu ile stil danışmanlığı ve butiğinden seçilen parça hediyesi ve “Filme Gitmeden Önce” kanalından Cem Başak ile Prime Video'da yayınlanacak yeni bir dizinin ilk bölümünü izleme şansı elde edecek.Sunum sonrası özel sohbetimizde kitabın tüm dünyada olduğu gibi Amazon Türkiye için de en önemli tüketim kalemlerinden olduğunu belirten Marriott, yayıncılarla direkt çalışmayı önemsediklerinin ve operasyonlarını yayıncıları merkeze alarak planladıklarının altını çizdi.

"Gelecek günlerler ilginç haberler alabiliriz"

Marriott şu an için kitap yayıncılığına yönelik bir çalışmaları olmadığını belirtse de gelecek günlerde ilginç haberler alabiliriz, bilindiği gibi Amazon dünyada yayıncılık faaliyetleriyle de dikkat çekiyor, Amazon Publishing birçok yazarın kitabını dünyadaki okurlarıyla ulaştırıyor.