16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.10.2023 23:50 | Son Güncelleme: 25.10.2023 00:10

Blackstone Başkanı Schwarzman: Uzaktan çalışanların performansı düşük

Uzaktan çalışmanın performansı düşürdüğünü savunan Blackstone Başkanı Steve Schwarzman, çalışanları ofislere geri çekmenin zor olmasının bir nedeninin de evde daha hafif bir iş yükünden hoşlanmaları olduğunu söyledi
Blackstone Başkanı Schwarzman: Uzaktan çalışanların performansı düşük

Dünyanın önde gelen varlık yöneticisi şirketlerinden Blackstone'un patronu Schwarzman, uzaktan çalışanlardan verim alınamadığını iddia etti. Schwarzman, uzaktan işini yapan insanların çok fazla çalışmadıklarını ve işe gidip gelirken, öğle yemeklerinde ve iş kıyafetlerinde tasarruf ettiklerini gördükleri için uzaktan çalışmadan kar ettiklerini söyledi.

Ofislerde boşalan masalar

Bloomberg'in haberine göre bu durum ABD'deki ofis binalarında devam eden hızla büyüyen boş masa sorununa yol açarken, Schwarzman şirketlerin kira sözleşmeleri sona erdiğinde ve bu mülklerin bazıları "ekonomik varlıklar olarak hayatta kalamaz hale geldiğinde" alanlarını azaltmalarını beklediğini söyledi. Yine de yeni ofis binalarının dayanıklılığını kanıtladığını ve depolar gibi diğer gayrimenkul kategorilerine olan talebin artmaya devam ettiğini söyledi.

Peki tüm bunları dile getiren Schwarzman'ın şirketinde durumlar nasıl? Uzaktan çalışma ya da hibrit bir model söz konusu mu? Blackstone'un kendi ofislerinde, tüm yöneticilerin ve yatırım profesyonellerinin genellikle haftanın beş günü masalarında olmaları bekleniyor.

Genelleme yanlış

Uzaktan çalışma üretkenliği üzerine hem olumlu hem de olumsuz etkilere işaret eden araştırmalar giderek artıyor. Fed Kurulu ekonomisti Anthony Diercks'in yakın tarihli bir makalesi, tamamen uzaktan çalışmanın daha düşük üretkenliğe yol açtığı yönündeki hakim görüşe karşı durdu. Diercks, bu sonucu destekleyen araştırmaların çoğunun, örneğin veri girişi yapan çalışanları kapsadığını ve tüm beyaz yakalı profesyonellere genellenmemesi gerektiğini belirtti. Uzaktan çalışmanın üretkenlik üzerindeki etkisi "kişiye göre değişir" dedi.

Goldman Sachs da ofise döndü

Schwarzman gibi Goldman Sachs Group yönetimi de aynı fikirde. Şirketin CEO'su David Solomon çalışanlarının büyük ölçüde masalarına geri döndüğünü dile getirirken, firmasının genel olarak pandemi öncesinde olduğu gibi şimdi de aynı şekilde faaliyet gösterdiğini söyledi.