27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.08.2022 13:37 | Son Güncelleme: 23.08.2022 09:27

Cineworld iflas iddialarını doğruladı

On ülkede faaliyet gösteren İngiltere merkezli sinema zinciri şirketi Cineworld, iflas başvurusunda bulunacakları iddialarını doğruladı. Şirketten yapılan açıklamada artık borç yönetiminde zorlandıkları belirtildi. Şirketin 5 milyar dolar borcu olduğu biliniyor
Cineworld iflas iddialarını doğruladı

Dünyanın en büyük ikinci sinema salonu zinciri ve Regal Cinemas'ın sahibi olan sinema devi Cineworld’ten yapılan açıklamada, ABD’de iflas başvurusunda bulunmayı düşündükleri iddiası doğrulandı. Açıklamada iflasa pandemi nedeniyle yaşanan kesintilerin ve borç yönetiminde yaşadıkları zorlanmanın sebep olduğu belirtildi. 

10 ülkede faaliyet gösteren 9 bin 189 sinema salonuna sahip Cineworld, başvuruya kadar ve sonrasındaki süreçte faaliyetlerine her zamanki gibi devam etme niyetinde olduğunu ve çalışanlar üzerinde önemli bir etki yaratmadan bu durumu uzun vadede devam ettirmeyi amaçladıklarını da ekledi. 

Hisseleri düşüşe geçti

Açıklamada, şirket sonraki adımları değerlendirirken küresel olarak Cineworld ve Regal salonlarının her zamanki gibi çalışmaya açık kalacağı belirtildi. Cuma günü Wall Street Journal, şirketin haftalar içinde istifasını duyurmayı düşündüğünü duyurmuştu. Bu haberin ardından Cineworld hisseleri Londra’da öğleden sonra yaklaşık yüzde 63 düştü. Pazartesi sabahı ise Londra'da sabit kaldı ve yaklaşık 5 sentin biraz üzerinde işlem gördü.  

WSJ’ye göre Cineworld’ün şu anda vadelerle birlikte karşı karşıya olduğu borç miktarı 5 milyar dolar. Net borçların ise 9 milyar dolara yakın olduğu iddia ediliyor.